Miniștri de externe din România și Ungaria au discutat despre restricțiile anunțate de statul maghiar: tranzitul va fi permis

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) din România a anunțat că, în urma unei discuții telefonice dintre Bogdan Aurescu și omologul maghiar, Péter Szijjártó, s-a confirmat că tranzitul cetățenilor români nu va fi afectat de restricțiile anunțate ieri.

Bogdan Aurescu, Ministrul Afacerilor Externe a discutat astăzi telefonic cu Péter Szijjártó în continuarea demersurilor întreprinse de statul român pentru obținerea din partea autorităților ungare a clarificărilor privind informațiile apărute referitoare la adoptarea în perioada următoare de noi măsuri restrictive pentru gestionarea pandemiei de COVID-19.

Ministrul român a solicitat informații privind conținutul exact al măsurilor vizate, insistând asupra luării în considerare a impactului acestora asupra cetățenilor români care tranzitează Ungaria, precum și în privința cetățenilor români – lucrători transfrontalieri.

Astfel a fost obținută confirmarea din partea ministrului Péter Szijjártó că tranzitul cetățenilor români prin Ungaria și accesul lucrătorilor transfrontalieri nu vor fi afectate.

Astfel, conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleași condiții și se va face prin aceleași puncte de trecere ale frontierei și pe aceleași culoare rutiere stabilite.

Regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinație finală a călătoriei.

Ungaria își închide granițele pentru străini de la 1 septembrie

Șeful de cabinet al premierului maghiar Viktor Orban a anunțat ieri că Ungaria își va închide frontierele pentru străini de la 1 septembrie pentru a limita creșterea numărului de îmbolnăviri cu Covid-19.

Oficialul maghiar a explicat că, pe lângă închiderea granițelor pentru străini, țara sa are în plan să le impună propriilor cetățeni care se întorc în ţară din străinătate să intre în carantină.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole