Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a felicitat pe omologul său din Republica Moldova pentru numire

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a transmis, vineri, o scrisoare de felicitare ministrului Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Republica Moldova, Nicolae Popescu, cu ocazia preluării mandatului.

Potrivit unui comunicat MAE, cei doi miniştri au avut în aceeaşi zi, la scurt timp după depunerea jurământului de către membrii noului Guvern al Republicii Moldova, o primă convorbire telefonică, pentru a reitera relaţia specială dintre România şi Republica Moldova, precum şi „necesitatea relansării cooperării bilaterale în cadrul Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”.

Cu această ocazie, ministrul Aurescu a adresat felicitări omologului său pentru numirea în funcţie, a reasigurat cu privire la sprijinul ferm al României pentru procesul de reformă şi pentru parcursul european al Republicii Moldova şi a propus realizarea unui contact direct la nivel de ministru, cât mai curând posibil, pentru a discuta paşii următori în ceea ce priveşte dezvoltarea agendei comune, în continuarea vizitei ministrului Bogdan Aurescu la Chişinău, din 23 iulie, şi a schimbului de opinii aprofundat cu Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Şeful diplomaţiei române l-a asigurat pe omologul său din Republica Moldova de întreaga deschidere a autorităţilor de la Bucureşti

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat „în mod special contextul favorabil pentru reforme democratice şi avansarea parcursului european al Republicii Moldova, precum şi pentru aprofundarea relaţiei bilaterale şi a Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova”. De asemenea, ministrul român a arătat că misiunea noului Guvern de la Chişinău este „de importanţă majoră, în condiţiile votului clar acordat de cetăţenii Republicii Moldova la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie, pentru implementarea reformelor care să susţină dezvoltarea şi modernizarea Republica Moldova pe principii europene„.

Şeful diplomaţiei române l-a asigurat pe omologul său din Republica Moldova de „întreaga deschidere a autorităţilor de la Bucureşti pentru un dialog şi o cooperare de succes din perspectiva avansării proiectelor bilaterale de importanţă strategică, precum şi de întreg sprijinul diplomaţiei române pentru identificarea celor mai potrivite căi de materializare a proiectelor politice şi sectoriale, în vederea aprofundării Parteneriatului Strategic bilateral pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi promovării parcursului său european”.

Nicolae Popescu şi-a exprimat încrederea că foarte buna cooperare dintre cele două ministere de Externe „va sprijini avansarea rapidă a proiectelor bilaterale strategice şi consolidarea parcursului european al Republicii Moldova”. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...