Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă la reuniunea extraordinară a şefilor diplomaţiilor din statele NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va participa, vineri, la reuniunea extraordinară a şefilor diplomaţiilor din statele NATO, desfăşurată în sistem videoconferinţă, dezbaterile vizând situaţia de securitate din Vecinătatea Estică şi de la Marea Neagră generată de desfăşurarea masivă a trupelor ruse în proximitatea Ucrainei şi implicaţiile acesteia pentru stabilitatea euroatlantică în ansamblul ei.

După cum a informat MAE, Bogdan Aurescu se va referi la “necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea posturii aliate de descurajare şi apărare în mod coerent şi cuprinzător pe întreg Flancul Estic, inclusiv şi în special în regiunea Mării Negre, în contextul evoluţiilor curente de securitate din Vecinătatea Estică a Alianţei“.

Şeful diplomaţiei române va sublinia şi importanţa consolidării relaţiei transatlantice şi creşterii coeziunii aliate, precum şi aprofundarea cooperării cu partenerii estici. Totodată, ministrul român va reitera sprijinul ţării noastre pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internaţional. Reuniunea ministerială a fost convocată de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, şi va preceda întâlnirile din formatele Comisiei NATO – Ucraina din 11 ianuarie şi Consiliului NATO – Rusia din 12 ianuarie, care vor avea loc la Bruxelles, având ca obiectiv pregătirea adecvată a acestora. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...