Ministrul Antreprenoriatului anunţă marţi când va începe noua ediţie a programului Start-Up Nation (UPDATE)

Constantin-Daniel Cadariu, ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, anunţă marţi data oficială de lansare a celei de-a treia ediţii a programului Start-Up Nation România.

Programul Start-Up Nation România este una dintre cele mai aşteptate măsuri gestionate de Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), destinată stimulării înfiinţării întreprinderilor mici şi mijlocii.

Lansarea celei de-a treia ediţii le ofertă posibilitatea antreprenorilor aflaţi la început de drum de a beneficia de granturi în valoare maximă de 200.000 lei şi marchează, totodată, startul pachetului de 12 programe pe care MAT le va derula în cursul acestui an, cu scopul sprijinirii mediului de afaceri.

Înscrierea proiectelor, în vederea obţinerii finanţării, se va efectua exclusiv online pe platforma granturi.imm.gov.ro, gestionată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Lansare pe 19 iulie

Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului va lansa pe 19 iulie, la ora 10:00, a treia ediţie a programului Start-Up Nation privind dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale în rândul tinerilor şi facilitarea accesului acestora la finanţare.

Perioada de înscriere va fi de 30 de zile lucrătoare, până la 1 septembrie ora 20:00.

„În această perioadă, toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea de a se preînscrie pe platforma ministerului şi precizăm că în data de 18 iulie, în ziua dinaintea lansării, va fi un interval de câteva ore în care platforma nu va funcţiona, întrucât cei de la STS vor face un ultim import de date din bazele de date de la Registrul Comerţului. Este un program extrem de aşteptat din partea mediului de afaceri, am decis să fie primul la care să lucrăm împreună cu colegii de la STS”, a precizat oficialul ministerial.

În afara celor 10.000 de beneficiari prognozaţi ai pilonului de bază, va avea un alt pilon destinat în special celor din diaspora, unde se estimează că vor fi 1.000 de beneficiari, a adăugat Cadariu.

Bugetul total necesar pentru a implementa aceste proiecte este de 2,2 miliarde de lei.

„În momentul în care se discuta legea bugetului pentru acest an, am primit asigurarea că, în măsura în care vom reuşi până la momentul rectificării bugetare, să lansăm acest program, vom primi finanţare pentru a-l implementa în totalitate. Îmi doresc ca acest lucru să se întâmple cu ocazia rectificării de luna viitoare”, a completat ministrul.

În acest moment, există credite de angajament de 500 de milioane de lei şi credite bugetare de 20 de milioane de lei pentru acest program.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...