Ministrul Apărării din Germania: Trebuie să-l luăm în vizor pe Putin

Noul ministru german al Apărării, Christine Lambrecht, a propus duminică adoptarea unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei.

Cei responsabili pentru o agresiune trebuie să suporte „consecinţe personale”, a declarat Christine Lambrecht, adăugând că Germania şi aliaţii săi „au în vizor” pe preşedintele rus Vladimir Putin şi anturajul acestuia.

În clipa de față trebuie să-l luăm în vizor pe Putin și pe cei din jurul său. Cei responsabili de agresiune trebuie să simtă consecințe personale, de exemplu că nu mai pot merge la Paris să facă shopping pe Champs Élysées”, a declarat ministrul german, potrivit Bild.

Trebuie să epuizăm toate posibilităţile de sancţiuni diplomatice şi economice. Fiecare pas suplimentar trebuie să fie efectuat în acord cu aliaţii noştri”, a continuat politiciana social-democrată germană, potrivit AFP.

Christine Lambrecht a început duminică prima sa vizită externă printr-o deplasare în Lituania, unde a inspectat unităţile militare germane prezente la baza de la Rukla.

NATO va discuta despre propunerile făcute de Rusia privind securitatea, dar nu îi va permite Moscovei să dicteze poziţia militară a Alianţei”, a subliniat ministrul german al apărării în timpul vizitei.

După ce a concentrat aproape 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, Rusia a prezentat vineri propuneri privind scăderea rolului SUA şi al NATO în fosta Uniune Sovietică şi în Europa de Est, cerând negocieri de urgenţă cu Washingtonul.

Rusia doreşte ca NATO să garanteze că această organizaţie nu se va extinde spre est şi nu va include Ucraina, condiţie deja respinsă de Occident, care a ameninţat Moscova cu sancţiuni dure dacă în Ucraina ar intra militari ruşi.

Trebuie să rezolvăm actualele tensiuni la nivel diplomatic, dar şi prin creşterea descurajării credibile”, a insistat Christine Lambrecht.

Aproximativ 550 de soldaţi germani sunt desfăşuraţi la baza militară Rukla din Lituania, iar Germania conduce batalionul multinaţional din ţara baltică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...