Ministrul austriac de Interne, acuzat că a plagiat lucrarea de diplomă de la facultate

Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner este în centrul unui scandal intern de plagiat după ce scriitorul și cercetătorul media Stefan Weber, cunoscut drept „vânătorul de plagiatori”, a detectat fragmente de text furate din alte lucrări, în teza de absolvire a ministrului austriac.

Publicația derstandard.at relatează că Stefan Weber a fost retras dintr-un proiect de cercetare in valoare de milioane, tocmai din pricina acuzaților aduse ministrului de Interne.

După câțiva ani de pregătire, proiectul de șapte ani a fost acum anulat, spune Weber. El bănuiește că acuzația sa de plagiat recent mediatizată împotriva ministrului de Interne Gerhard Karner a fost factorul decisiv.

„Vânătorul de plagiatori” susține că politicianul ar fi plagiat pagină cu pagină capitole întregi, iar ca sursă de „inspirație” ar fi folosit lucrarea „Informația și decizie de cumpărare” scrisă de Alfred Kuss.

De cealaltă parte, Gerhard Karner neagă aceste acuzații și susține că:” Întreaga lucrare a fost scrisă în conformitate cu bunele practici științifice”.

Scandalul de plagiat este recent, de câteva săptămâni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s în București EXCLUSIV

Hamburger cu carne de plastic la McDonald’s, da ați citit bine. Ieri am avut parte de cea  mai urâtă experință pe care o puteam...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...