Ministrul austriac de Interne, Gerhard Karner, vine în România

Ministrul austriac de interne vine în România pentru a purta discuţii bilaterale cu omologul său român, Lucian Bode. Printre principalele subiecte pe care cei doi oficiali le vor aborda se numără traficul de persoane dar şi abuzurile în materie de politică de azil.

Presa austriacă notează că „tema principală va fi situaţia migraţiei în UE, în special lupta comună împotriva traficului de migranţi şi a abuzurilor în materie de azil, precum şi protecţia frontierelor externe”.

Gerhard Karner a fost invitat în România de ministrul român Lucian Bode, conform celor relatate la începutul lunii martie de presa de la București.

Prin această vizită se urmărește deblocarea situației care durează de anul trecut și în care Austria piedici intrării României în Schengen.

„România şi Austria doresc să continue să coopereze îndeaproape în domeniul securităţii. Obiectivul nostru comun este de a continua să exercităm presiuni asupra Comisiei Europene, în primul rând pentru a face mai robustă gestionarea frontierelor externe şi de a sprijini ţări precum România în acest sens. Numai un management funcţional al frontierelor externe permite libertatea de călătorie fără graniţe în cadrul Uniunii Europene”, a declarat ministrul de interne, referindu-se la spaţiul Schengen.

Ministrul Gerhard Karner s-a întâlnit cu ambasadorul României la Viena şi a avut o convorbire telefonică video cu omologul său român.

2 COMENTARII

  1. Au facut o mare prostie ca au blocat accesul Romaniei si Bulgarie in Schengen.
    Nu au avut nimic de castigat .
    Alegerile le-au cam pierdut ,au pierdut procente mari care ii pune cu spatele la zid
    Ar fi momentul sa se anunte intrarea in Schengen .
    Va fi un dezastru la alegerile din 2024 fara Romania in Schengen si vor fi ridicoli sa cheme oamenii la alegerile europarlamentare de anul viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...