Ministrul Bogdan Aurescu solicită UE „posibilitatea unor sancțiuni” împotriva Rusiei

Ministrul de externe Bogdan Aurescu a solicitat luni, în contextul reuniunii șefilor diplomațiilor europene de la Bruxelles, ca UE să ia în considerare „posibilitatea unor sancțiuni” împotriva Rusiei, în cazul în care nu va fi demarată o investigație transparentă și imparțială în cazul Navalnîi.

Uniunea Europeană ar trebui să joace un rol mai activ în chestiunea Rusiei, este de părere Bogdan Aurescu. ”Ne-am alăturat colegilor din Lituania, Letonia, Estonia, Danemarca și Polonia și am adresat o scrisoare Înaltului Reprezentant Borrell prin care solicităm această implicare activă a Uniunii pe acest subiect” a declarat ministrul român de externe, conform Digi24.

Bogdan Aurescu a adăugat că Rusia ar trebui să își îndeplinească responsabilitățile, să demareze o investigație transparentă și imparțială și să coopereze pe deplin cu Organizaţia pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC). Navalnîi, principalul adversar al președintelui rus, Vladimir Putin, s-a simțit rău în timpul unui zbor din Siberia și a ajuns în stare extrem de gravă la spital. Ulterior a fost transferat la Berlin. Laboratoare medicale din trei țări au arătat că opozantul rus a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole