Ministrul Cătălin Drulă confirmă informațiile Puterea.ro: Ștefan Paraschiv va fi directorul general al Metrorex

Publicat: 09 mart. 2021, 09:26, de Aurel Drăgan, în News , ? cititori
Ministrul Cătălin Drulă confirmă informațiile Puterea.ro: Ștefan Paraschiv va fi directorul general al Metrorex
Ștefan Paraschiv (Sursa: Linkedin)

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă confirmă informația pe care Puterea.ro a publicat-o în exclusivitate săptămâna trecută: Ștefan Paraschiv va fi noul director general al Metrorex.

Șeful Transporturilor a făcut declarația la Radio România Actualități, unde a arătat și care sunt principalele sarcini ale noului director general. Mai exact, noua conducere trebuie să vină cu soluții pentru rezolvarea unor probleme urgente, cum ar fi aprobarea bugetului Metrorex, care permite păstrarea salariilor majorate cu 18% anul trecut doar dacă se fac reduceri de personal sau se încheie noi contracte pentru spațiile comerciale de la Metrou.

Obiectivele sunt în primul rând cele care rezultă din Raportul Corpului de Control al ministrului Transporturilor. Rezolvarea problemelor precum situaţia financiară a Companiei şi găsirea unui echilibru între cheltuieli şi venituri. Lucrurile au ajuns într-un punct în care nu sunt sustenabile sub nicio formă, doar 30% din cheltuielile Metrorex sunt acoperite din venituri apoi vorbim despre incertitudinea juridică a spaţiilor comerciale de la metrou”, a spus Drulă la RRA.

„Legea Bugetului prevede că, pentru companiile de stat cu pierderi, cheltuielile salariale nu pot depăşi nivelul de la începutul anului 2020. Există posibilitatea ca Metrorex să redevină o companie pe baze sănătoase prin ajustarea cheltuielilor salariale raportat la veniturile acesteia“, a mai spus ministrul.

Conform descrierii Metrorex, „Ştefan Paraschiv a fost între 2017 şi 2020 preşedinte al CA Romaero. Are o experienţă de 15 ani în strategii de afaceri, leadership şi managementul vânzărilor, pentru companii din ţară şi din străinătate. Absolvent de ASE, are studii perfecţionate în străinătate.”

Declarația de avere a acestuia arata că deține mai multe terenuri în Voluntari, Pipera și Otopeni, două locuințe în Bucuresti, una la Dusseldorf și Voluntari, depozite de 414.000 lei și 21.000 de euro. Ștefan Paraschiv are si un credit luat de 360.000 de euro, cu scadența în 2045.