Ministrul Cercetării, la Finanțe, după rotativă? Sebastian Burduja nu zice nu

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja (PNL), nu a exclus luni, preluare portofoliului Finanțelor în momentul rotativei guvernamentale.

Ministrul Cercetării, Sebastian Burduja (PNL), nu a exclus luni, la Digi24.ro, posibilitatea să preia portofoliul Finanțelor în momentul rotativei guvernamentale. Înainte să ajungă deputat PNL, Burduja a fost secretar de stat la Finanțe.

Întrebat dacă ia în calcul să fie numit ministru de Finanțe în luna mai, Burduja a răspuns că „nu s-a pus această problemă” până acum, că momentan „prioritatea zero” pentru el este să termine proiectele pe care și le-a asumat la ministrul Cercetării și că pe viitor „vom vedea ce va fi la acel moment” referitor la o posibilă susținere a sa de către colegii liberali pentru a prelua Finanțele.

„Întotdeauna voi face ceea ce Partidul Național Liberal și ceea ce guvernul în sine consideră că este mai bine și voi răspunde prezent la orice apel unde cred că pot să-mi ofer concursul”, a menționat ministrul.

În luna mai ar trebui să aibă loc rotativa guvernamentală, conform protocolului Coaliției de Guvernare. Ministerul Finanțelor, condus acum de către Adrian Câciu, social democrat, ar urma să treacă în subordonarea unui ministru liberal.  Schimbarea fotoliilor în momentul rotativei a provocat deja tensiuni în cadrul Coaliției. PSD, n-ar dori schimbarea miniștrilor „care performează”, după cum a declarat liderul social-democrat, Paul Stănescu. Printre miniștrii „performanți” ai PSD, s-ar număra și Adrian Câciu, titularul de la ministerul care ar trebui să treacă în subordinea PNL, la sfârșitul lunii mai. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...