Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, se întâlnește cu omologul din Republica Moldova, Nicolae Popescu

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va avea marţi, 7 septembrie, consultări politice cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, care se va afla într-o vizită oficială în România, la invitaţia omologului de la Bucureşti.

Vizita ministrului afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Nicolae Popescu, reprezintă atât o reconfirmare a relaţiei speciale dintre România şi Republica Moldova, pe baza Parteneriatului Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova şi pe comunitatea de cultură, limbă şi istorie, cât şi o continuare a dialogului bilateral dinamic şi intens, care se desfăşoară în prezent la toate nivelurile.

Discuţiile la nivelul celor doi miniştri ai afacerilor externe urmăresc aprofundarea sprijinului României pentru procesul de reformă derulat de noul Guvern de la Chişinău şi pentru parcursul european al Republicii Moldova şi identificarea celor mai potrivite căi de a avansa implementarea principalelor proiecte bilaterale, cu impact pozitiv pe multiple planuri şi cu beneficii concrete pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Cu ocazia vizitei la Bucureşti, ministrul Nicolae Popescu va participa, ca invitat special, şi la ediţia din acest an a Reuniunii Anuale a Diplomaţiei Române (https://www.mae.ro/node/56549), ca vorbitor în cadrul sesiunii cu tema Rezilienţa în vremea pandemiei. Întărirea cooperării cu partenerii. Tema principală a reuniunii din acest an este Acţiunea diplomaţiei pentru consolidarea rezilienţei României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

La un pas de tragedie, tot în Dâmbovița. O cisternă cu...

O nouă tragedie era să aibă loc tot în județul Dâmbovița. O cisternă plină cu GPL a acroșat un parapet pe autostrada București-Pitești și...