Ministrul de Finanțe: Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani

Ministrul de Finanțe Florin Cîțu anunță “vești bune din economie” spunând că, în iulie, câştigul salarial mediu nominal net a crescut față de anul trecut și că  investițiile care au contribuit la creșterea economică cu 0,4% în trimestrul al II-lea.

Prima veste bună pentru economie, conform ministrului de Finanțe, este faptul că investițiile care au contribuit la creșterea economică cu 0,4% în trimestrul al II-lea.

“Vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani. În trimestrul II economia a fost afectată de aproape două luni de stare de urgență. Totuși, investițiile au avut o contribuție pozitivă la creșterea economică de 0.4 puncte procentuale. Nu cred că sunt multe țări care pot arata o astfel de performanță”, a scris Florin Cîțu pe pagina sa de Facebook.

Ministrul de Finanțe spune că, în luna iulie a.c., salariul mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de aceeași perioadă a anului trecut.


“A doua veste bună, în iulie câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 8,1% față de iulie 2019. Această CREȘTERE a venitului NET de care beneficiază milioane de români este foarte importantă, mai ales în contextul crizei economice globale”, a mai adăugat ministrul de Finanțe.

În opinia ministrului Cîțu, ar mai exista “loc de relaxare” în ceea ce privește politica monetară.


“Pentru a menține ritmul și a asigura revenirea rapida a economiei este nevoie că politica fiscala și monetară să lucreze împreună.
Spațiul fiscal este limitat dar mai este loc de relaxare pe partea de politica monetară, atât la dobânzi cât și la rezerve minime obligatorii.
Injecția de lichiditate în economie de până acum a funcționat perfect. Trebuie să continuăm”, a conchis ministrul de Finanțe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole