Ministrul Dezvoltării: În județul Satu Mare sunt finanțate proiecte în valoare de 1,38 miliarde lei

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat sâmbătă, la Satu Mare, că valoarea totală a proiectelor pe care ministerul le finanţează în judeţ, prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală şi prin Compania Naţională de Investiţii, este de 1,38 miliarde lei.

„În ansamblu, pot să vă spun, pentru judeţul Satu Mare, că pe partea de Program Naţional de Dezvoltare Locală, ministerul are în contractare cu diverse UAT-uri din judeţ proiecte cu o valoare de 1,27 de miliarde de lei, din care aproape o jumătate din sumă este deja decontată. Cealaltă jumătate urmează a fi decontată în funcţie de execuţia lucrărilor; 228 obiective de investiţii atât pe PNDL I, cât şi pe PNDL II, din care 61 sunt recepţionate, adică s-au finalizat lucrările. Pe Compania Naţională de Investiţii avem opt proiecte care sunt în curs de execuţie în judeţul Satu Mare, încă opt care sunt în faza de achiziţie publică, adică în licitaţie, două proiecte care au indicatorii tehnico-economici aprobaţi. Toate acestea, laolaltă, au o sumă de 110 milioane de lei noi şi încă 18 obiective de investiţi la care este în curs de promovare aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, a afirmat ministrul Dezvoltării.

Potrivit acestuia suma totală pe judeţ în ceea ce priveşte implicarea Ministerului Dezvoltării, prin PNDL şi CNI, este de 1,38 miliarde lei, ceea ce va asigura în următorii ani un salt „spectaculos” în infrastructura din Satu Mare.

Ministrul Dezvoltării a fost prezent sâmbătă în judeţul Satu Mare pentru a vedea stadiul lucrărilor la podul peste râul Someş din municipiul reşedinţă de judeţ, proiect finanţat prin PNDL şi o sală de sport realizată de CNI în Moftin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...