Ministrul Digitalizării anunță că Poșta Română renunță la greva generală! ”Trebuie să înregistrăm contractul la ITM”

Publicat: 03 apr. 2024, 09:16, de Filon Stan, în SOCIAL
Ministrul Digitalizării anunță că Poșta Română renunță la greva generală! ”Trebuie să înregistrăm contractul la ITM”
Ministrul Digitalizarii anunta ca Posta Romana renunta la greva generala

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunțat că Poșta Română încheie protestul început pe data de 1 aprilie! Oficialul a spus că s-a ajuns la un acord cu reprezentanții sindicatului Poștei Române.

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat marţi seară că s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicaliști şi Compania Naţională Poşta Română. Reprezentantul Guvernului a precizat că angajaţii vor primi o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, care va fi acordată în două tranşe.

Ministrul Digitalizării anunță că Poșta Română renunță la greva generală

„După zeci de ore de negocieri, s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicatul reprezentativ şi Compania Naţională Poşta Română, un Contract colectiv de muncă care trebuia să fie semnat acum 114 zile. A fost semnat astăzi, după îndelungi negocieri şi discuţii”, a spus ministrul Digitalizării.

„Ideea de bază este următoarea. În calitatea de reprezentant majoritar, în speţă Ministerul Cercetării şi Digitalizării, am un interes foarte clar şi specific ca oamenii din Poşta Română, cei 21.500 care acum sunt sau la muncă sau ne urmăresc la televizor, să ştie că au predictibilitate atunci când vorbim despre salariile lor, iar în acelaşi timp, ca toţi oamenii de acasă, pensionarii, persoanele care aşteaptă diferite prestaţii, să aibă garanţia că o să le primească la timp”, a spus Ivan.

Bogdan Ivan a anunţat şi ce creșteri salariale au obținut în urma negocierilor reprezentanții sindicatului pentru angajații Poștei Române, care renunță la grevă.

„Am stabilit clar care sunt drepturile nediscriminatorii ale fiecărui angajat al Companiei Naţionale Poşta Română, iar mai mult, s-a stabilit în comun acord, o creştere salarială care se apropie oarecum de ceea ce a solicitat sindicatul, într-o medie cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, în două tranşe, la 1 iunie şi la 1 septembrie. Urmează ca mâine dimineaţă, la primă oră, să fie înregistrat acest contract colectiv de muncă la ITM, iar în clipa în care este înregistrat la ITM, automat se consideră închis conflictul colectiv de muncă şi se va relua activitatea la Compania Naţională Poştă Română”, a mai anunţat Bogdan Ivan.