Ministrul Educației: De astăzi, încep controale în școli

De astăzi, încep controale în școli, anunță ministrul Educației. Respectiv, se verifică respectarea normelor sanitare în vigoare. Se întâmplă în timp ce testele de salivă pentru elevi și profesori, care vor fi folosite în școală, sunt încă la stadiul de promisiune.

Ministerul Educației așteaptă, la începutul acestei săptămâni, avizul Agenției Naționale a Medicamentelor pentru testele non-invazive care vor fi folosite în școli. ”Va trebui să se aleagă acea categorie care necesită posibilitate de administrare din partea unui personal fără competențe medicale”, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la Europa FM.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că pentru testele COVID  pe bază de salivă va fi lansată în curând o licitație. Președintele Asociației Părinților, Iulian Cristache, spune că sănătatea copiilor este pusă în pericol în lipsa testele non-invazive, mai ales că școlile rămân deschise și dacă incidența cazurilor de Covid va trece de 6 la mie.

Potrivit celor mai recente rapoarte sanitare, mai mult de 1.400 de pacienţi Covid sunt la terapie intensivă, dintre care 21 de copii.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole