Ministrul Educației: De astăzi, încep controale în școli

De astăzi, încep controale în școli, anunță ministrul Educației. Respectiv, se verifică respectarea normelor sanitare în vigoare. Se întâmplă în timp ce testele de salivă pentru elevi și profesori, care vor fi folosite în școală, sunt încă la stadiul de promisiune.

Ministerul Educației așteaptă, la începutul acestei săptămâni, avizul Agenției Naționale a Medicamentelor pentru testele non-invazive care vor fi folosite în școli. ”Va trebui să se aleagă acea categorie care necesită posibilitate de administrare din partea unui personal fără competențe medicale”, a spus ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, la Europa FM.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunțat că pentru testele COVID  pe bază de salivă va fi lansată în curând o licitație. Președintele Asociației Părinților, Iulian Cristache, spune că sănătatea copiilor este pusă în pericol în lipsa testele non-invazive, mai ales că școlile rămân deschise și dacă incidența cazurilor de Covid va trece de 6 la mie.

Potrivit celor mai recente rapoarte sanitare, mai mult de 1.400 de pacienţi Covid sunt la terapie intensivă, dintre care 21 de copii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...

Documentele care demască mafia de la Transporturi. Fami(g)lia de la CNAB,...

Mai multe documente care dovedesc, negru pe alb, implicarea ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, a directorului CNAB, George Dorobanțu, și a unor acționari ROMPREST într-oafacere...