Ministrul Energiei ia în calcul măsuri de sprijin financiar pentru CEO Oltenia, care se află într-o situație dificilă

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, împreună cu liderii organizaţiilor sindicale şi conducerea executivă a CEO au analizat măsurile de sprijin financiar pentru angajații Complexului Energetic Oltenia (CEO).

Virgil Popescu a menţionat că în această perioadă reprezentanţi ai conducerii executive au reiterat sprijinul ministerului pentru programul de restructurare al companiei CEO, aprobat de Guvernul României şi transmis spre avizare Comisiei Europene, anunță Agerpres.

Împreună cu experţi din Ministerul Energiei, aceștia pregătesc răspunsurile pentru obiecţiile transmise de Comisia Europeană, cuprinse în procedura intitulată „Investigaţie”, în termenele prevăzute.

„Tot în cadrul acestei întâlniri de lucru au fost luate în discuţie, la propunerea liderilor de sindicat, şi posibile măsuri de sprijin financiar, cât şi alte tipuri de măsuri ce vor fi aplicate lucrătorilor care se vor afla în anii care urmează sub incidenţa programului de restructurare.

S-a stabilit ca în perioada imediat următoare să se întărească dialogul între conducerea executivă a Complexului Energetic Oltenia şi reprezentaţii sindicali, pentru eliminarea oricăror informaţii false ce pot afecta un program de restructurare şi modernizare convenit al CEO, care să ducă la reducerea emisiilor de CO2”, se arată în comunicatul ME.

Comisia Europeană a deschis o investigaţie aprofundată pentru a evalua dacă măsurile de sprijin acordate de autorităţile române Complexului Energetic Oltenia SA sunt conforme cu normele UE privind ajutoarele de stat acordate întreprinderilor aflate în dificultate.

CE Oltenia, un producător român de energie electrică pe bază de lignit deţinut majoritar de stat, se confruntă cu dificultăţi financiare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...