Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, sinecură bine remunerată pentru Petre Daea

Publicat: 21 apr. 2022, 08:21, de Ion Teleanu, în News , ? cititori
Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, sinecură bine remunerată pentru Petre Daea
petre-daea

Actualul ministru PSD al Finanțelor, Adrian Câciu, n-a uitat de fostul său ministru Petre Daea de pe vremea când era consilier la Ministerul Agriculturii și, ca atare, a avut grijă să-i ofere acestuia o sinecură bine remunerată.

După căderea guvernului Dăncilă, fostul ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a incercat să revină în politică la partidul lui Dragnea, dar a renunțat la scurt timp și-a revenit la PSD pe post de consilier pe probleme de agricultură.

Numai, că fostul său subaltern de pe vremea când era ministru al Agriculturii, Adrian Câciu, ajuns ministrul Finanțelor în cabinetul Ciucă, a avut grijă să-i ofere acestuia o sinecură foarte bine remunerată.

Petre Daea este membru în Consiliului de Administrație al Fondului Național de Garantare a Creditului pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii – FNGCIMM IFN SA, primind, în acest sens, pe lângă pensie, și o indemnizație lunară brută în sumă de 12.062 de lei.

Ca societate pe acțiuni, având drept unic acționar statul român, reprezentat prin Ministerul Finanțelor Publice, FNGCIMM SA – IFN este un partener al Guvernului României pentru implementarea politicilor sale de sprijinire a dezvoltării acestui sector ce constituie o prioritate a politicii economice și sociale a Guvernului României.