Ministrul Finanțelor anunță un deficit de 1,23% din PIB în primele patru luni ale anului

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a transmis miercuri că în primele patru luni ale anului s-a înregistrat un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul anterior.

„Astăzi am anunţat în cadrul Guvernului rezultatele execuţiei bugetare la patru luni, o execuţie care va fi publicată astăzi, cel târziu mâine dimineaţă, pe site-ul Ministerului de Finanţe. Avem un deficit de 1,23% din PIB, în scădere cu 0,5 puncte procentuale faţă de anul trecut şi într-o scădere nominală cu 4,2 miliarde de lei, făcută această consolidare fiscală pe seama creşterii colectării veniturilor, care sunt în creştere cu 22% faţă de anul trecut, o creştere a veniturilor fiscale cu 23% faţă de anul trecut şi într-o gestionare mai bună, mai eficientă a cheltuielilor bugetare, care au un trend de creştere mai mic decât cel programat”, a arătat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

„Evident, am avut analiza şi pe ceea ce înseamnă elementele de creştere economică şi cum rezolvăm sau reuşim să conducem această creştere economică pe trimestrul unu să se reflecte şi în rezultatele pe trimestrele viitoare şi evident argumentul este ca ceea ce am pregătit ca programe să ajungă cât mai rapid către economie şi către cetăţeni”, a mai arătat Câciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...
Ovidiu Zară

China sau America? Mizez pe China!

Ascensiunea economicã din ultimii 100 de ani a Chinei se numără cu siguranță printre cele mai importante evoluții mondiale. Cu America încă prinsă de ani...