Ministrul interimar al Sănătății: Sper să nu ajungem să nu mai avem soluții

Cseke Attila, ministrul interimar de la Sănătate, a tras un semnal de alarmă joi seara, în data de 8 octombrie. În opinia oficialului Guvernului, România se află într-o situație de „criză majoră”, în contextului valului 4 de COVID. Astfel, Attila speră deja să nu se ajungă la cel mai pesimist scenariu, cel în care autoritățile nu vor mai putea oferi vreo soluție pentru cele mai grave cazuri.

„În fiecare zi lucrăm la aceste chestiuni. Eu sper să nu ajungem la situația în care nu mai avem soluții. Astăzi avem soluții. Cred că și mâine și poimâine avem soluții, dar soluția trebuie să fie complementară cu soluția individului. Soluția fiecărui individ este aceea de vaccinare, de responsabilitate față de tine însuți și față de ceilalți”, a declarat Cseke Attila, joi seară, la Digi 24.

Numărul de persoane care necesită spitalizare, în special în secțiile ATI, crește într-un ritm accelerat, motiv pentru care România are nevoie de ajutor din partea altor state din blocul comunitar.

 „Nu este nimic rușinos – am văzut tot felul de declarații în spațiul public – în a cere sprijin și solidaritate de la alte țări”, a declarat Cseke Attila, care a menționat că și Franța și Italia și-au transferat pacienți în Germania când presiunea pe sistemul medical era maximă.

Attila a mai amintit faptul că România poate depăși criza COVID prin două căi, imunizarea prin vaccinare sau imunizarea naturală, a doua fiind destul de riscantă în rândul persoanelor vulnerabile.

„Nu sunt specialist, dar ca ministru al sănătății citesc documente de specialitate care spun că practic, fiecare societate poate să fie imunizată într-un fel sau altul. Noi putem să alegem care cale de imunizare ne-o dorim: ne dorim vaccinarea, care este calea cea mai ușoară și care ne asigură o protecție nouă, și familiilor, și prietenilor și așa mai departe, ori alegem să trecem prin boală. Acestea sunt cele două variante prin care noi o să ne imunizăm.

Dacă nu vom alege prima cale, unii spun că oricum vom fi imunizați trecând prin a doua cale, care este mai grea. Unii trec mai ușor prin boală, alții trec foarte greu sau alții nu reușesc. În Occident s-a înțeles că varianta simplă trebuie aleasă de toată lumea”, a arătat Cseke Attila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...