Ministrul maghiar de Externe: „E rușinos că România și Bulgaria nu sunt în Schengen”

Aflat la Forumul Strategic desfășurat la Bled, în Slovenia, ministrul maghiar de Externe, Péter Szijjártó, a catalogat drept rușinos faptul că România și Bulgaria nu au fost incluse printre membrii Schengen. Ministrul maghiar a mai spus că și extinderea UE ar trebui să se facă mai rapid.

Cu ocazia Forumului Strategic de la Bled, Slovenia, ministrul ungar de Externe, Péter Szijjártó, și-a arătat încă o dată sprijinul pentru intrarea României și a Bulgariei în spațiul Schengen. Înaltul demnitar a considerat că este „rușinos faptul că Bulgaria și România nu sunt încă membre ale Zonei Schengen” și a spus că blocul țărilor UE are nevoie de „reforme raționale”, având în vedere faptul că UE este într-o stare proastă și slăbită în ceea ce privește securitatea, economia și aprovizionarea cu energie.

Szijjártó a spus că securitatea energetică/ aprovizionarea cu energie trebuie tratată ca o chestiune pur fizică și nu ca una dogmatică, ideologică sau politică. Ministrul a mai menționat că extinderea UE este esențială pentru rezolvarea acestor probleme.

Făcând referire la declarația recentă a președintelui Consiliului European, Charles Michel, potrivit căreia termenul limită pentru extinderea UE ar trebui să fie 2030, Szijjártó a spus că lucrurile ar trebui urgentate și că pot face aceasta chiar „mâine”.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole