EXCLUSIV. Ministrul mason al Educației Sorin Cîmpeanu, de trei ori mai bine remunerat decât președintele României

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și-a trecut în CV-ul postat pe site-ul Guvernului că este implicat, pe lângă funcția de rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, într-o mulțime de consilii și asociații.

Dar orice politician din România, inclusiv președintele României, îl invidiază pentru sumele uriașe de bani pe care le-a încasat de pe urma sinecurilor în care este implicat.

Soția lui Cîmpeanu, mai bine remunerată decât șeful statului

Potrivit declarației de avere, Sorin Cîmpeanu a încasat anul trecut ca rector al USAMV București suma de 421.019 lei, adică 35.000 de lei lunar. Dar, pe lângă banii de la USAMV, Cîmpeanu a mai încasat încă 134.739 de lei ca deputat, plus încă vreo 41.000 de lei și 10.000 de euro din alte sinecuri.

Astfel, anul trecut, Sorin Cîmpeanu a încasat 597.245 de lei, ceea ce a reprezentat circa 134. 400 de euro, asta însemnând aproximativ 11.200 de euro în fiecare lună.

În același timp, soția sa, Carmen Cîmpeanu, a încasat anul trecut de la USAMV București suma de 213.779 de lei, adică vreo 44.500 de euro, ceea ce a însemnat vreo 3.700 de euro pe lună.

Practic, familia Cîmpeanu a încasat în 2020 suma totală de 811.024 de lei, dintre care 634.798 de lei de la USAMV București, ceea ce a reprezentat circa 16.800 de euro în fiecare lună. Adică cam cât costă un un autoturism Daster.

Dar, trebuie subliniat faptul că Klaus Iohannis a încasat anul trecut ca președinte al României suma de 179.735 de lei, adică circa 37.000 de euro. Practic, Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a încasat în 2020 de trei mai mult decât președintele României, și chiar soția sa a fost remunerată mai mult decât șeful statului.

Singur ministru mason din cabinetul Cîțu

De asemenea, nu trebuie omis faptul că traseistul politic ministru al Educației (PSD, ALDE, Pro România, PNL) Sorin Cîmpeanu este singurul demnitar din echipa Cîțu care și-a declarat oficial apartenența la masonerie, menționând că este „membru Asociația MLNR”, adică face parte din Marea Lojă Națională a României, condusă de Radu Ninel Bălănescu.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...