Ministrul Mediului a anunțat că România ar putea avea o taxă pe poluare: Poluatorul plătește sau toată țara

Ministrul Mediului, Barna Tanczos, a anunțat că România va trebui să ia o decizie în privința aplicării unei taxe pe poluare în orașe, precum alte 24 de state membre UE procedează.

„Nu este taxa auto. S-ar putea să fie o taxă de poluare. Primul principiu care guvernează în Europa toate aceste lucruri este «poluatorul plătește.

România va trebui să decidă dacă vrea să facă parte din grupul celor 24 de state membre care implementează diverse forme de constrângere a celor care poluează sau lăsăm sistemul cum este acum, când nimeni nu plătește nimic.

Riscul este ca din cauza unor orașe, unor centre urbane unde nu s-a făcut nimic pentru reducerea poluării, să plătească toată țara.

Infringementul a venit în cazul Bucureștiului și a altor orașe. Dacă nu reușim să câștigăm acest proces împotriva Comisiei vom plăti.

Al doilea lucru este dacă vrem să reducem poluarea prin aplicarea unei taxe. Unele țări spun că «nu» și găsim alte metode. Sunt alte țări care spun «da, aplicăm o taxă.

În niciun caz taxa în sine este scopul, ci reducerea poluării”, a declarat Tanczos, joi seară, la Digi24.

„Taxa oxigen” revine

El a spus că varianta acelei „taxe oxigen” este interesantă și poate fi aplicată în Români.

“Poate să genereze o chestiune socială. Nu mi se pare corect ca în zone în care chiar are lumea grijă de calitatea aerului, unde autoritatea publică locală ia măsuri, găsește soluții, să plătească și ei, pentru că altcineva poluează.

Este nevoie de o dezbatere publică națională. Este nevoie de o discuție cu Comisia (Europeană – n.red.), pentru că nu vreau să pățim ca în ultimii 10 ani să pierdem toate procesele.

Dacă societatea decide per ansamblu că este nevoie de restricții în numite orașe ele trebuie să fie legale”, a spus oficialul din Guvern.

Ministrul Mediului a precizat că dezbaterea va fi finalizată și va exista o decizie la sfârșitul lui 2021.

“În 2021 cu siguranță nu va fi nicio taxă și în funcție de aceste discuții cu Comisia, cu factorii implicați, cu autoritățile publice locale, pentru că sunt peste 3.000 de comune unde n-avem asemenea probleme și sunt câteva zeci de orașe unde avem probleme”, a adăugat Barna Tanczos.

1 COMENTARIU

  1. Romanul îndobitocit și prost de fel, va achita aceasta nota de plata a derbedeilor și al polua-torului. Gabriela Firea cunoaște mai multe aspecte despre „poluare și benefici financiare ” la nota de plata este absenta, Firea nu participa și nu contribuie financiar la asemenea taxe.
    Prostul cu salariul minim pe economie plătește disciplinat nota de plata, el este foarte umil și încrezător pe ziua de maine, doar este roman !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...