Ministrul Mediului îndeamnă românii să renunțe la mașini vinerea, optând pentru biciclete sau transport în comun

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a lansat o campanie prin care îi îndeamnă pe români să renunțe la mașini în fiecare vineri și să folosească alte mijloace alternative, cum ar fi transportul în comun sau bicicletele, cu excepția celor care dețin mașini electrice. Premierul Florin Cîțu a anunțat că va lua parte la campanie, alegând să meargă pe jos.

„În 2021 ne dorim să ajungem la această performanță ca 1 din 4 angajați să aleagă o altă modalitate de deplasare. Vom lansa invitații către companiile private astfel încât să fie cât mai mulți care aderă la această inițiativă. Vom lansa un dialog cu primăriile pentru a instaura gratuitate pe mijloacele de transport în ziua de vineri, cred că am avea un impact pozitiv”, a declarat ministrul Mediului.

Astfel, se va introduce un set de măsuri pentru stimularea cetăţenilor în vederea renunţării la utilizarea autoturismului personal pentru deplasarea la serviciu şi înlocuirea sa cu transportul public în comun, biciclete, trotinete electrice, maşini electrice sau cu mersul pe jos, scrie Digi24.

„Am ales ziua de vineri pentru că este de foarte multe ori zi scurtă, este oricum casual şi există deja acest obicei de a nu mai veni cu cravată, de a nu mai veni la patru ace şi atunci pentru toată lumea poate să fie o alternativă mai lejeră varianta cu deplasarea cu alte mijloace de transport”, a mai spus ministrul.

Acesta a subliniat că a testat metroul în urmă cu două săptămâni, iar marţi s-a deplasat cu STB-ul (Societatea de Transport Bucureşti), urmând să aleagă una dintre aceste variante de transport în zilele de vineri.

Din 1 martie, patru noi tipuri de marcaje rutiere pot fi aplicate legal pentru a crea trasee sugerate pentru biciclete. Rămâne la alegerea administrațiilor locale dacă le vor aplică sau nu. În capitală, există cinci piste pentru bicicliști avizate de Poliția Română, în total 10.36 de kilometri, plus 200 de stații de încărcare pentru mașinile electrice, a mai precizat sursa citată.  

Citește și:

2 COMENTARII

  1. O bazaconie inventata sa mute atentia de la asa zisa activitate a ministerului. Nimic rezolvat cu gropile de gunoi din jurul oraselor, cereri de impuscare la liber a animalelor, paduri taiate in disperare….si cate si mai cate!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...