Ministrul Muncii: “Nu voi renunța sub nicio formă la creșterea pensiilor. Este o necesitate”

Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a transmis azi că nu va renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor, deoarece reprezintă o necesitate.

“Creşterea pensiilor este o necesitate, iar PSD a pus în programul de guvernare acest lucru. (…) Din punctul meu de vedere, ca ministru al Muncii, nu voi renunţa sub nicio formă la creşterea pensiilor şi rezolvarea inechităţilor din sistem”, a menţionat Marius Budăi, într-un mesaj transmis de Ministerul Muncii, citat de Agerpres.

Ministrul Muncii a făcut referire la renegocierea procentului de 9,4% din PIB inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) ca plafon maxim al cheltuielilor cu pensiile.

“A fost o discuţie la Cotroceni la începutul anului în care am susţinut exact acest lucru (creşterea pensiilor, n.r.), inclusiv din perspectiva renegocierii acelui procent de 9,4% din PIB pus din pix de domnul Ghinea de la USR. Domnul Iohannis s-a interesat de acest lucru. Nu avem voie să lăsăm ca acţiunile fără logică ale USR, din PNRR, să afecteze milioane de pensionari. Este obligaţia noastră să apărăm drepturile pensionarilor”, a menţionat Marius Budăi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole