Ministrul Petre Daea apelează la prieteni pentru porcul de Crăciun

Ministrul Agriculturii Petre Daea spune că se va aproviziona cu porcul de Crăciun de la un prieten și nu din supermarket. El îi îndeamnă pe români să facă la fel: să cumpere de la producătorii locali.

„Porcul îl cumpăr de la un prieten. Românii noștri știu să crească porci, știu să-i pregătească. Îl iau cu cât mi-l dă. Văd palmele bătătorite de muncă. Să vă duceți în piețe și să luați produse de la românii noștri. (…) Vreau să vă spun că am fost în Spania și mi-a atras atenția un consilier economic de acolo: Domnule ministru, haideți să vedeți ceva extraordinar de important. Toate produsele pe care le au spaniolii și dacă sunt aceleași produse luate din alte țări… ale lor sunt la un preț mai mare și spaniolii se duc tot către produsele lor. De ce? Să susțină producția internă. Este o atitudine pe care o au acolo, față de țară, față de producătorii lor”, a declarat Petre Daea, joi, la Antena 3 CNN.

În prezent, prețul cărnii de porc cumpărate de la gospodăriile populației este de circa 15 lei/kg (porc în viu), în timp ce în supermarket depășește 30 lei/kg.

Citeste si Au tăiat și pârjolit porcul sus pe bloc. Noua modă la români

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...