Ministrul Rafila: „Nu reintroducem masca, dar o recomandăm”

Ministrul Sănătății spune că trendul crescător al numărului de cazuri de Covid va dura circa două săptămâni, după care va urma o ”descreștere”, dar masca de protecție nu va fi obligatorie.

„A fost o creştere constantă în ultimele câteva săptămâni, am ajuns de la câteva sute la 2.000 de cazuri pe zi. Opinia mea şi a colegilor care lucrează în zona de sănătate publică este că această situaţie, cu număr important de cazuri, va mai dura circa două săptămâni, după care vom intra pe un trend de descreştere a numărului de cazuri”, a precizat ministrul Rafila.

În momentul de față, potrivit ministrului Sănătății, ”în spitale sunt suficiente locuri”.

În privința tulpinilor circulante, ministrul a subliniat că nu produc îmbolnăviri la fel de grave. Dar, dacă ”sunt simptome sugestive, mai ales la persoane cu boli cronice”, recomandarea ministrului este ”să se adreseze cât mai repede medicului de familie sau unității ambulatorii care poate să facă investigații și să prescrie un tratament util”.

Ministrul Sănătății spune că măștile de protecție nu se reintroduc, dar face apel la responsabilitatea fiecăruia de a le folosi, totuși, în cazul în care sunt simptome de viroză respiratorie. 

„Nu reintroducem măştile în spaţiile aglomerate. Asta nu înseamnă că nu le recomandăm celor care au simptome de viroză respiratorie, pentru că sunt şi alte forme de viroze respiratorii sezoniere, să poarte mască dacă se deplasează în mijloacele de transport în comun sau spaţii închise. Dar asta nu înseamnă că este obligativitate, este o recomandare medicală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Arafat şi şefii IGSU, cercetaţi penal de procurorii militari pentru vătămare...

Exploziile de la staţia GPL din Crevedia au scos în evidenţă modul defectuos de intervenţie al departamentului condus de Raed Arafat. Evenimentul de la...