Ministrul Rafila: Spitalele să scoată posturile la concurs! În prezent, peste 1.000 de medici specialişti nu au unde să lucreze!

Spitalele să scoată posturile libere la concurs și voi propune, pentru aprobarea acestora, un memorandum în Guvern, în condițiile în care este în vigoare ordonanța care limitează angajările în sistemul bugetar, a anunțat ministrul Sănătății.  

„Eu o să fac din nou acest apel la spitale să solicite posturile de medici, de asistenţi medicali de care au nevoie şi să le scoată la concurs şi vă promit că voi face un memorandum în Guvern ca să se aprobe scoaterea la concurs a acestor posturi, chiar dacă există în vigoare această ordonanţă”, a subliniat ministrul Rafila, dumincă, la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidențiat.

Potrivit ministrului Sănătății este ”o nedreptate” ca, la ora actuală, la nivel national, peste 1.000 de tineri medici, care au susținut săptămâna trecută examenul de specialitate, să nu aibă posturi.

„Mi se pare o nedreptate şi nu pot să o accept şi nu are niciun fel de raţionalitate să avem peste 1.000 de medici care au devenit specialişti şi ei să nu aibă unde să lucreze. Cred că e foarte clar lucrul ăsta. Sunt convins că Guvernul va aproba un astfel de memorandum care să permită ocuparea posturilor libere de către medicii care nu au în momentul de faţă un angajament. Această mie de specialişti care tocmai a susţinut examenul este, probabil, cel mai bun exemplu. Trebuie să-i angajăm aici, în ţară, avem nevoie de ei, nu trebuie să încurajăm în niciun fel emigraţia personalului medical calificat”, a subliniat ministrul Rafila.

În acest sens, ministrul Sănătății precizează că este necesar ca, împreună cu universitățile și spitalele, ”să avem totuși un inventor mai apropiat de nevoi” și ”să găsim o soluție încât să scoatem la concursul de rezidențiat un procent mai mare de posturi pentru ca să ştim unde merg aceşti oameni să lucreze, să se familiarizeze cu locurile de muncă şi să găsim şi o chestiune stimulativă pentru fiecare dintre spitalele care scoate posturi la concurs, să facă în aşa fel încât să-i convingă să şi rămână acolo”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Stop joc. PSD și PNL au decis: Braț la braț, la...

Jocurile politice între PSD și PNL privind cele patru rânduri de alegeri de anul viitor au intrat în linie dreaptă și deja cele două...

Directorul Florin Nicolae, pas cu pas, mușamalizează aranjamentul mafiot regizat de...

Directorul general al Agenției Domeniilor Statului (ADS), Florin Nicolae, face eforturi disperate să mușamalizeze aranjamentul mafiot „țesut” de fostul director George Sava, prin care...