Ministrul Sănătății confirmă diferențele privind raportările deceselor provocate de Covid 19

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, susține că există diferențe între sistemele de raportare, potrivit unui raport preliminar al comisiei de anchetă privind declararea deceselor provocate de Covid 19. A evitat să avanseze cifre, spunând doar că diferențele sunt sesizabile din prima parte a anului trecut.

Ministrul Sănătății a anunțat că raportul preliminar i-a fost trimis miercuri de membrii comisiei de anchetă.

„Am solicitat un raport preliminar, mi-a fost prezentat astăzi, există diferențe între diversele sisteme de raportare. Nu știm exact cauza”, a explicat ministrul Sănătății.

Ioana Mihăilă a mai spus că forma finală a raportului va fi prezentată pe 7 mai. Raportul este realizat de membrii comisiei de anchetă din cadrul Ministerului Sănătății și de reprezentanți ai altor instituții.

Subiectul a fost abordat pentru prima dată de fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, și a stârnit numeroase discuții între membrii coaliției de guvernare.

Fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nu are dovezi care să demonstreze raportarea eronată a deceselor cauzate de coronavirus, însă diferența dintre raportări poate fi „de ordinul miilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...