Ministrul Sănătății, despre cazul bătrânului ținut în genunchi la spital: Ce ar fi trebuit să fac, trebuia să trimit potera direct

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat în urma criticilor pe care le-a primit după cazul bătrânului de la Spitalul Orășenesc Corabia.

După ce Rareș Bogdan i-a cerut public să îl demită pe managerul spitalului de la Corabia, acolo unde o femeie a filmat cum un bătrân căzut pe jos, în genunchi, nu era ajutat nici de medici nici de asistente să se pună în căruț, Vlad Voiculescu a reacționat: Ce ar fi trebuit să fac? Trebuia să trimit potera direct?

„Evident că încercăm să aflăm care este situaţia reală. Aplicăm amenzi unde este cazul. Sunt două persoane care au fost amendate, la fel şi spitalul. Este comisie de etică în spital şi procedurile sunt reverificate, împreună cu tot personalul din spital. Sunt măsuri clare!”, a explicat Vlad Voiculescu, arătând că nu sunt necesare măsuri mai dure, conform Digi24.

Măsurile luate de ministrul Sănătății, după suferința unui bătrân bolnav

Ministerul Sănătății a anunțat, azi dimineață, că reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Olt au finalizat ancheta la Spitalul Orășenesc din Corabia, pornită după ce în spațiul public au apărut imagini cu un bătrân căzut în genunchi, pe holurile spitalului, care cerea ajutor și niciun cadru medical nu l-a băgat în seamă.

Specialiștii au sancționat medicul de gardă cu o amendă de 6.000 de lei, pentru “refuzul acordării asistenței medicale de urgență unui pacient de către un medic din cadrul UPU sau CPU”.

De asemenea,  una dintre  asistentele medicale ale unității a fost sancționată cu amendă în valoare de 3000 lei, în conformitate cu HG 857/2011, art 32, lit K “nerespectarea precauțiunilor universale și a protocoalelor de lucru de către personalul medical auxiliar”.

Unitatea medicală a primit avertisment și s-a decis, ca termen imediat de îndeplinire, discutarea cazului în comisia de etică  a unității sanitare în vederea stabilirii măsurilor care se impun. Se vor reface și protocoalele medicale pe care personalul medical trebuie să și le însușească.

Raportul de control al DSP Olt a fost înaintat Corpului de Control al ministrului Sănătății.

Citește și: Imagini incredibile într-un spital din România: Un bătrân căzut pe jos cere disperat ajutor. Ministerul Sănătății a trimis o echipă de control (VIDEO)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...