Ministrul Sănătății lansează un avertisment: Dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens

Ministrul Sănătății Ioana Mihăilă lansează un avertisment și spune că dacă oamenii nu se vaccinează anti-coronavirus ne putem aștepta la un val patru mult mai intens față de cele precedente.

„Cred că, dacă nu ne vaccinăm, ne putem aştepta la un val patru mai intens şi, dacă  reuşim să vaccinăm un mare procent al populaţiei şi mai ales al  populaţiei la risc (…) ne putem aştepta ca acest val patru să fie uşor gestionabil”, a declarat, joi seară, la TVR, Ioana Mihăilă.

Întrebată dacă în toamnă va fi atinsă imunitatea colectivă, Ioana Mihăilă a spus: „Cred că este posibil să mai creştem ritmul de vaccinare sau măcar să-l menţinem ca şi  acum. Cred că este posibil, dar cu eforturi mai mari, mai ales din punct de vedere al muncii de convingere să reuşim să vaccinăm mai mult în mediul rural, pentru că acolo dorinţa de vaccinare este mai redusă”.

Ministrul a explicat că pentru succesul campaniei de vaccinare este nevoie de efortul susținut al medicilor de familie, al preoţilor, al profesorilor și al autorităţilor locale.

„Probabil în câteva săptămâni vom ajunge la cinci milioane (de persoane vaccinate – n.r)”, a adăugat ministrul.

Referitor la valul patru al epidemiei, ministrul a spus: „Dacă vorbim de valul patru şi cum ne pregătim, cred  că acele lecţii pe care le-am învăţat în celelalte valuri de până acum  trebuie să ne înveţe să fim  mai flexibili, să nu ajungem într-o extremă sau alta, ne aşteptăm să nu mai  ajungem la această încărcătură de pacienţi pe care am avut-o în valurile doi şi trei, pentru că am avut un procent de persoane vaccinate şi un alt procent de  persoane care au trecut prin infecţie,  motiv pentru care, cel puţin în acest moment,  nu cred că mai este cazul ca spitalele să fie închise pentru pacienţii non-covid”.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole