Ministrul Sănătății, mesaj către negaționiștii Covid 19: Poate alte interese te fac să propagi ideea

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, consideră că e dreptul oricui să aibă o părere referitoare la noul Coronavirus, dar nu exclude ca „alte interese” să fie în spatele celor care neagă existența virusului sau contestă deciziile luate de autorități.

Unul dintre cei mai mari contestatari ai măsurilor luate de autorități este, în ultima perioadă, cântărețul Dan Bittman. Pe rețelele de socializare sau pe mai multe posturi TV, artistul s-a plâns de faptul că, în perioada pandemiei, i s-a luat dreptul la muncă. În plus, a declarat că nu crede că sunt atât de mulți morți cât anunță autoritățile, că numărul îmbolnăvirilor este exagerat declarat și că nu trebuiau închise școlile, restaurantele sau spectacolele, toate aceste măsuri fiind considerate „inepții”.

Întrebat cum comentează genul acesta de declarații, al negaționiștilor, ministrul Sănătății a spus că nu toți au cele mai bune intenții.

„Libertatea de opinie este garantată. Avem peste cinci mii de cadre medicale infectate, avem decese în rândul medicilor, asistenților, personalului auxiliar. Cine n-a trecut prin boală, n-a avut pe cineva din familie sau chiar un deces, își va permite să discute aceste lucruri. A încuraja o nerespectare, în condițiile în care poate alte interese te fac să propagi o idee, haideți să ne uităm că nu suntem singurii care trec prin acest lucru”, a răspuns Nelu Tătaru luni seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV.

Ministrul a arătat că măsuri similare cu cele din România sau chiar mai dure sunt luate în state cu industrii medicale puternice, precum SUA, Franța, Italia sau Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Ce discuții poartă un șef din poliție cu interlopii! DGA și...

Șoc în instituția poliției din Buzău, odată cu dezvăluirile făcute publice de Ziarul Puterea privind presupusa implicare a șefului Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ)...