Ministrul Sportului a întors spatele foștilor campioni mondiali ca să mușamalizeze jaful de la Federația Română de Handbal

Ministrul UDMR al Sportului, Eduard Carol Novak, demonstrează de la zi la zi că este preocupat doar de imaginea sa, fapt pentru care a ignorat din neștiință sau intenționat marile probleme ale sportului românesc și, totodată, a mușamalizat jafurile financiare de anumite federații sportive naționale.

Verificările de la FRH mușamalizate de ministrul Carol Novak

În vara anului trecut, ministrul Eduard Novak a aflat de la grupul foștilor handbaliști, campioni mondiali, europeni și medaliați olimpici de acțiunile presupus imorale și ilegale ale conducerii Federației Române de Handbal (FRH), adică al tandemului Alexandru Dedu- Cristina Vărzaru.

Stupefiat de ce a aflat că s-a întâmplat și se întâmplă la federația păstorită de Alexandru Dedu, ministrul Carol Novak a dat asigurări ferme foștilor performeri ai handbalului românesc că va dispune verificări și va tăia în carne vie.

Ulterior, în perioada octombrie-decembrie 2021, au fost efectuate mai multe misiuni de audit la diverse federații sportive olimpice, inclusiv la cea de handbal. De mai bine de două luni, auditul la FRH s-a încheiat, dar Ministerul Sportului, mai exact ministrul UDMR Eduard Novak, refuză să facă publice rezultatul verificărilor de la federația păstorită de tandemul Dedu-Vărzaru și măsurile dispuse.

Pe 18 martie 2022, grupul foștilor performeri ai handbalului românesc a solicitat în scris ministrului Eduard Novak informații despre rezultatul auditului și controlul efectuat la FRH. ”Rezultatul auditului și controlului efectuat la FRH nu poate rămâne cunoscut doar de conducerea Ministerului Sportului, ci trebuie adus la cunoștința opiniei publice și a lumii handbalului”, s-a menționat în solicitarea foștilor campioni mondiali.

Novak, aliatul lui Dedu

Deși a trecut termenul legal de 30 de zile de a răspunde la solicitarea gloriilor handbalului românesc, ministrul Eduard Novak n-a catadicsit să dea niciun răspuns.

Practic, prin refuzul de răspunde la o solicitare în baza Legii nr.544/2001, ministrul UDMR al Sportului a demonstrat că a mușamalizat toate ingineriile financiare și sportive regizate de tandemul Dedu-Vărzaru. Astfel, Novak a făcut și face jocurile lui Alexandru Dedu, dar deocamdată nu se cunoaște miza pentru care acesta a intrat în acest joc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...