Ministrul ucrainean de externe: Ne-a distrus „Mriya”. Dar ”niciodată visul unui stat european puternic, liber și democratic Vom învinge!”

”Mriya”, ”vis” în limba ucraineană, este numele dat aeronavei Antonov AN-225 din epoca sovietică. Aceasta a fost distrusă în timpul invaziei ruse în Ucraina. ”Cel mai mare avion din lume a fost distrus în timpul invaziei ruse în Ucraina”, scrie Euronews.
Legendara aeronavă a fost în serviciu peste 30 de ani, fiind folosită în trecut pentru transportul aerian de ajutor umanitar internațional.

Ea era parcată pe un aerodrom din apropiere de Kiev, când a fost lovită de ”ocupatorii ruși”, potrivit unui comunicat al companiei de apărare de stat ucrainene, Ukroboronprom. Restaurarea avionului va costa peste 3 miliarde USD (2,7 miliarde EUR), se spune în declarația companiei de apărare .

„Restaurarea va dura mult timp. Ucraina va depune toate eforturile pentru a se asigura că statul agresor plătește pentru aceste lucrări”, a adăugat acesta.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, spune că Rusia ne-a distrus „Mriya”. ”Dar nu vor putea niciodată să ne distrugă visul unui stat european puternic, liber și democratic. Vom învinge!” a postat pe Twitter ministrul Dmytro Kuleba.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole