Ministrul Virgil Popescu, despre criza prețurilor din energie: „Lucrăm mai multe scenarii, nu vrem o soluție de câteva luni”

Virgil Popescu, ministrul Energiei, susține că există mai multe scenarii în lucru în ceea ce privește criza generată de prețurile mari din domeniul energiei. În opinia sa, trebuie implicate mai multe ministere, astfel încât să nu fie vorba de o soluție pe termen scurt.

Lucrăm, avem mai multe scenarii, dar nu vrem să fie o situație să rezolvăm o problemă de două-trei luni, cinci luni. Vrem o soluție pe termen mai lung și atunci e clar că ea trebuie să înglobeze mai multe ministere, nu doar ministerul Energiei. Și ANRE-ul, și Finanțele, vizavi de impozitări, și Ministerul Muncii, și Ministerul Econiomiei, al Africulturii, pentru că trebuie să ne gândim și la investițiile care vor fi”, a transmis luni Virgil Popescu.

Întrebat cum procedează, în contextul în care partenerii de guvernare spuneau că, în lipsa unui set de măsuri, compensarea și plafonarea prețurilor vor fi prelungite doar pentru luna aprilie, ministrul a spus că dialogul rămâne deschis.

Ne întâlnim cu ei în fiecare săptămână. În paralel, trebuie să ne gândim și la iarna următoare. Discutăm pe un termen mai lung, şi doi şi trei ani, pe o plajă mult mai mare pentru că, dacă iar discutăm pentru câteva luni de zile, ca să trecem iarna, după ce acele soluţii se vor termina, trebuie să gânndim altele, a spus Popescu.

Ministrul a mai spus că încă nu are o analiză a impactului măsurilor pentru luna ianuarie.

Suntem în cursul lunii februarie, nu au venit nici facturile după noua Ordonanţă, să vedem impactul asupra numărului total. Vă pot spune că pe lunile noiembrie şi decembrie au beneficiat, la energie electrică, din datele pe care ni le-au transmis furnizorii, peste 80% din populaţie, şi la gaze naturale, peste 60% din populaţie”, a mai explicat Popescu. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...