Minivacanța la munte nu a fost lipsită de incidente

Mii de români au ales să-și petreacă minivacanța la munte. Însă, aceștia vor fi nevoiți să se înarmeze cu răbadare, atât în trafic cât și în stațiune, acolo unde cozile la telecabine sunt kilometrice.

Potrivit directorului de Transport Urban Sinaia, societatea care administrează instalaţiile de transport pe cablu din staţiune, Maria Floricică, circa 3.500 de turişti au urcat pe munte, la Sinaia.

„Toate instalaţiile funcţionează, este o zi foarte aglomerată. Circa 3.500 de turişti au urcat pe munte, se schiază în condiţii foarte bune. Am oprit vânzarea de skipass-uri din cauza aglomeraţiei şi vindem doar pentru urcări şi coborâri, pentru că avem şi turişti care vor doar să se plimbe, nu să schieze. Avem cozi acum în Valea Dorului şi în Valea Soarelui, la telescaune, unde cozile sunt de 10 – 12 minute, respectiv cam jumătate de oră”, a explicat directorul TUS.

În prima parte a zilei, cozi importante au fost la Cota 1400, din cauza problemelor tehnice la Gondola Carp. Instalaţia a fost pornită în jurul prânzului, iar programul de funcţionare a fost prelungit cu o oră.

La telecabina din Sinaia se strigă „hoții”

Din cauza cozilor interminabile, oamenii care așteaptau la coadă au început să strige „hoții”, conform imaginilor publicate pe rețelele de socializare.

„Suntem aici de la 7:30, e aproape 12 și încă nu am urcat sus”, se plânge unul dintre oamenii din mulțime.

Minivacanța nu a fost lipsită de incidente

În ultimile 24 de ore, salvamontiștii au avut peste 50 de intervenţii de urgenţă, cele mai multe fiind în zona Voineasa.

”O nouă zi de foc pentru salvamontiştii din întreagă ţară solicitaţi să intervină la un număr foarte mare de evenimente montane. În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont s-au primit 52 de apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a salvamontiştilor”, se arată pe pagina de Facebook a Salvamont.

Cele mai multe apeluri au fost pentru Salvamont Voineasa, Gorj, Harghita şi Sinaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...