Miracolul care l-a salvat pe Andrea Bocelli

Celebrul tenor italian Andrea Bocelli a orbit total la vârsta de 12 ani, după o lovitură la cap suferită în timpul unui meci de fotbal. Miracolul care l-a salvat pe Andreea Bocelli are o poveste. 

Pe 22 septembrie 2022, tenorul italian Andrea Bocelli a împlinit vârsta de 64 de ani. El a înregistrat 13 albume de studio, atât cu muzică clasică cât și pop, alte două compilații cu cele mai bune cântece și opt albume de operă. Toate acestea au fost vândute în peste 75 de milioane de exemplare la nivel mondial.

Bocelli a devenit unul din cei mai populari muzicieni italieni și unul dintre cei mai apreciaţi cântăreți de muzică clasică din lume. Dar viața lui s-a aflat în cumpănă și numai un miracol l-a salvat.

Mai întâi, însăși nașterea lui a constituit, de fapt, un miracol. Iată ce povestește chiar artistul.

Miracolul care l-a salvat pe Andrea Bocelli: „Acea femeie era mama mea și acel copil eram eu”

O tânără soție însărcinată a fost dusă la spital pentru o simplă criză de apendicită. Medicii au fost nevoiți să-i pună gheață pe stomac, iar la finalul acestor tratamente medicii i-au recomandat să avorteze copilul. I-au spus că aceasta e cea mai bună soluție pentru că pruncul se va naște sigur cu o anumită infirmitate. Dar tânăra și curajoasa soție a decis să nu facă avortul și copilul s-a născut.

Acea femeie era mama mea și acel copil eram eu. Poate sunt subiectiv dar cred că ea a făcut alegerea potrivită. Și sper ca această poveste să fie un îndemn pentru acele mame care se află uneori în momente dificile, în momente de viață complicate, dar vor să-și salveze viața copilului”, a povestit la un moment dat Andrea Bocelli.

Bocelli a câștigat din prima cu O sole mio

Andrea Bocelli s-a născut pe 22 septembrie 1958, în comuna Lajatico din provincia Pisa-Toscana, Italia, într-o familie de fermieri. A venit pe lume cu o formă gravă de glaucom, o boală a ochiului care produce atrofierea nervului optic, îngustarea câmpului vizual și pierderea progresivă a vederii. Aceasta se întâmpla după ce s-a petrecut povestea relatată mai sus, care îi aparține.

La vârsta de 6 ani a început să ia lecții de pian, iar mai târziu a învățat să cânte la flaut, saxofon, trompetă, trombon, harpă, chitară și tobe. Andrea Bocelli a orbit total la vârsta de 12 ani, după o lovitură la cap suferită în timpul unui meci de fotbal. În pofida acestei tragedii, într-o situaţie în care mulţi ar claca, în același an, 1970, a câștigat prima sa competiție muzicală, Margherita d’Oro în Viareggio, interpretând „O sole mio”.

În anul 1980 a absolvit școala secundară, apoi a început să studieze Dreptul la Universitatea din Pisa.

N-a fost să fie avocat

După ce a terminat facultatea ca „doctor în drept” a profesat timp de un an ca avocat din oficiu, iar pentru a putea să îşi plătească taxele, Bocelli cânta seara în diferite baruri. La un moment dat a fost descoperit de Luciano Pavarotti, care i-a dat şansa de a cânta alături de el.

În anul 1992, a urmat o clasă de maeștri cu tenorul italian Franco Corelli, în acelaşi an starul rock italian Zucchero înregistrând cu Bocelli un cântec de al său, „Miserere”. Tot în 1992, Andrea Bocelli s-a căsătorit cu Enrica Cenzatti, cu care are doi fii, însă cei doi aveau să se despartă în anul 2002.

În februarie 1994, Andrea Bocelli a participat la Festivalul de la San Remo la secțiunea „Nou veniți” cu cântecul „Il mare calmo della sera”, câștigând premiul cel mare al secţiunii. La câteva luni distanţă apărea albumul său de debut, numit chiar „Il mare calmo della sera”. În 1995, a fost invitat din nou la San Remo, interpretând „Con te partiró”, melodie care avea să se regăsească pe albumul „Bocelli”, lansat în primăvara celui an.

Andrea Bocelli numit unul din cei 50 cei mai frumoși oameni din lume

În anul 1996, Bocelli a fost invitat să cânte împreună cu soprana engleză Sarah Brightman, care, ulterior, a continuat să cânte alături de el, schimbând titlul cântecului „Con te partiró” în „Time to say goodbye”, pe care l-au reînregistrat împreună cu Orchestra Simfonică din Londra.

În primăvara anului 1997, era lansat albumul „Romanza”, cu care a cucerit întraga lume. În  1998, revista People l-a desemnat „unul din cei 50 cei mai frumoși oameni din lume”. Este nominalizat, în 1999, la Premiile Grammy pentru Cel mai bun artist, fiind prima dată după 38 de ani, când un artist de muzică clasică este nominalizat la această categorie.

A urmat duetul cu Celine Dion, pentru „The Prayer”, coloana sonoră a filmului de animaţie „The Quest for Camelot”, care va câştiga Globul de Aur pentru Cea mai bună piesă şi va fi inclus pe albumul ”Sogno”, apărut în 1999.

La 2 martie 2010 a primit o stea pe Hollywood Walk of Fame pentru contribuțiile sale în domeniul teatrului. La 25 martie 2013, Andrea Bocelli concerta la Bucureşti, la Romexpo, alături de invitaţii săi speciali printre care soprana Angela Gheorghiu.

A fost spitalizat

În septembrie 2017, celebrul tenor italian a fost spitalizat, în urma unei lovituri la cap suferită după o cădere de pe cal, una din marile sale pasiuni.

Bocelli a realizat numeroase acte de caritate, câteva dintre acestea fiind participarea la Concertul Memorial de la Ground Zero, din New York, în beneficiul victimelor atacurilor de la 11 septembrie, la Festivalul Music of Asia, în 2004, în sprijinul victimelor afectate de tsunami, sau la a 52-a ediţie a Premiilor Grammy, în beneficiul victimelor cutremurului din Haiti, din 2010.

În 2011, a înfiinţat Fundaţia care îi poartă numele, şi care se ocupă cu sprijinirea oamenilor aflaţi în dificultate din întreaga lume, mai ales în domeniile educaţiei şi sănătăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...