Sarea de Himalaya – miracolul care nu există! Dovezile înșelătoriei

Diete de detoxifiere, terapii, promisiuni de vindecare ale unor afecțiuni semnificative, toate sunt legate de celebra sare de Himalaya, promovată de ceva vreme drept un miracol! Iată însă că adevărul a ieșit în cele din urmă la iveală: sarea de Himalaya nu e ceea ce pare. Mai precis, e o înșelătorie, care a prins aripi pe rețelele de socializare.

Studii recente au demontat mitul sării roz de Himalaya. În primul rând, nu există nicio dovadă științifică pentru presupusele beneficii ale ei. Sarea roz are aproximativ același conținut de minerale precum sarea obișnuită și nu are vreun avantaj dovedit pentru organism, ci este doar un tip de sare mai „fotogenic și mai scump”, potrivit Time.com.

În plus, sarea roz de Himalaya nu provine chiar din Himalaya! Ci din mina de sare Khewra, din Pakistan, situată între Islamabad și Lahore. Filoanele de sare din această zonă au apărut cu milioane de ani în urmă și ar fi fost descoperite de Alexandru cel Mare, după cum notează The Atlantic.

Culoarea sa a făcut-o atractivă pentru cei care postează în mod regulat pe Instagram, unde există peste 70.000 de imagini cu sare roz de Himalaya.

În concluzie, sarea roz de Himalaya are același gust ca sarea obișnuită și cam aceleași beneficii. Însă ea continuă să fie la mare căutare, mai ales în rândul celor din generația Millennials, grație aspectului său atractiv, dar și miturilor care o înconjoară și o promovează ca fiind mai sănătoasă, un lucru care nu a putut fi dovedit științific. Mai mult, unele dintre celebritățile mapamondului au comentat de-a lungul timpului despre beneficiile acestei sări. Astfel, povestea înșelătorului „miracol” a devenit atât de vastă, încât cu siguranță vom reveni pe subiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole