Mircea Geoană: Putin se pregătește pentru un război de durată. A mobilizat deja încă 200.000 de oameni

Mircea Geoană e de părere că anul 2023 va fi un an dificil, mai ales pentru Ucraina, care are de nevoie de tot sprijinul NATO.

„Acum un an, Vladimir Putin a început un război pentru a prelua controlul asupra Ucrainei și a răpi libertatea oamenilor săi. Dar a subestimat priceperea şi curajul poporului, forţelor armate şi conducerii ucrainene.A subestimat unitatea și solidaritatea noastră cu Ucraina. A subestimat reacţia ţărilor noastre. Oferim asistență fără precedent pentru dreptul Ucrainei de a se apăra. Acest lucru a făcut diferenţa pe câmpul de luptă. Acest ajutor este esenţial pentru a contura viitorul Ucrainei”, a spus Mircea Geoană potrivit Antena 3.

Totodată, Mircea Geoană atrage atenția asupra mobilizării Rusiei. Potrivit acestuia, până la acest moment, Putin a mobilizat încă 200.000 de oameni.

„Vladimir Putin se pregătește pentru un război de durată. A mobilizat deja încă 200.000 de oameni care se antrenează acum, a crescut producţia militară, caută să facă rost de arme de la alte regimuri autoritare, inclusiv Iran.

Dar, cel mai important, nu aveam nicio indicaţie că planurile sale s-au schimbat. Aşa că trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Anul 2023 va fi un an dificil şi trebuie să sprijinim Ucraina oricât de mult ar dura totul. 

În acelaşi timp, trebuie să împlinim directivele luate de liderii noştri la Summitul de la Madrid de anul trecut. Trebuie să ne întărim apărarea pentru a face faţă atacurilor din orice direcţie. S-au făcut progrese în extinderea rapidă a grupurilor noastre de luptă de pe flancul estic până la nivelul de brigadă. Am pus mai multe trupe în alertă.

De asemenea, ne continuăm măsurile de a livra noul Model de Forţă, dar ne continuăm şi planurile de apărare a locaţiilor-cheie sau relevante, stabilite de Alianţă, pe toate direcţiile strategice”, a transmis Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...