Modificări în Statutul Elevului: Notă scăzută la purtare pentru 20 de absențe nejustificate

Ministerul Educaţiei a pus în consultare publică un proiect de ordin care modifică şi completează „Statutul elevului”. Proiectul prevede, printre altele ca elevului să îi fie scăzută nota la purtare cu un punct la fiecare 20 de absențe nemotivate.

O altă măsură prevăzută de același proiect se referă la introducerea unui articol care le oferă elevilor dreptul de a primi informaţii referitoare la planificarea materiei pe parcursul întregului an școlar.

Elevii vor avea dreptul de a le acorda feedback, prin fişe anonime sau prin intermediul unor chestionare securizate, profesorilor de la clasă.

”Pentru toţi elevii din învăţământul primar, la fiecare 20 de absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu, va fi scăzut calificativul la purtare, gradual, de la Foarte bine la Bine, Suficient, Insuficient. (…)

Pentru toţi elevii din învăţământul gimnazial și liceal, la fiecare 20 absenţe nejustificate pe an școlar, din totalul orelor de studiu sau la 10% absenţe nejustificate din numărul de ore pe an școlar la o disciplină de studiu/modul de specialitate, va fi scăzută nota la purtare cu câte un punct”, se arată în proiect, potrivit Mediafax.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...
Frlocin Citu (INQUAM_Octav_Ganea)

Florin Cîțu: „Candidez la președinția PNL. Partidul are nevoie de un...

Primul – ministru Florin Cîțu și-a anunțat duminică dimineață candidatura la președinția Partidului Național Liberal. Flancat de un grup de aproximativ 30 – 40 de...