Moldova a expulzat doi străini acuzați că pregăteau un plan de destabilizare a țării

Doi străini ce intenționau să pună în aplicare un plan de acțiuni anti-guvernamentale au fost expulzați din Republica Moldova, cu o interdicție de revenire de 10 ani, a anunțat Serviciul de Informații și Securitate.

Potrivit SIS (foto), aceștia erau antrenați în activități de culegere de date și informații pentru punerea în aplicare a unui plan de destabilizare a situației interne din țară, cu provocarea schimbării prin violență a orânduirii constituționale a Republicii Moldova, transmite Știri.md.

Sub acoperirea de simpli turiști, cei doi erau coordonați din umbră de către un grup de persoane afiliate unei rețele conspirative de experți în tehnologii politice și inginerie socială de peste hotare.

În perioada aflării pe teritoriul național al Republicii Moldova, cetățenii străini au inițiat un complex de acțiuni informativ-subversive de cercetare a diferitor locații în preajma unor sedii guvernamentale și obiective de infrastructură critică.

De asemenea, aceștia au participat activ la monitorizarea și documentarea proceselor-social politice din țară și a acțiunilor de protest organizate în Capitală de către anumite forțe politice.

Serviciul de Informații și Securitate de comun cu Inspectoratul General pentru Migrație au aplicat măsură asiguratorie de declarare a cetățenilor străini drept persoane indezirabile pe un termen de 10 ani, cu îndepărtarea lor de pe teritoriul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...