Mormântul Sfântului Nicolae a fost descoperit. Ce se află peste el! (VIDEO)

Publicat: 21 oct. 2022, 00:03, de Eliza Popa, în Internațional
Mormântul Sfântului Nicolae a fost descoperit. Ce se află peste el! (VIDEO)

Arheologii au descoperit de curând în Turcia mozaicul și podelele de piatră ale unui sanctuar, pe care l-au definit ca fiind mormântul Sfântului Nicolae. 

O altă biserică a fost construită deasupra fundației celei antice, pentru a proteja mormântul sfântului, potrivit Daily Mail.

Descoperirea atestă că Sfântul Nicolae a trăit și murit în Turcia. Biserica bizantină construită peste fundația antică a fost un lăcaș de cult pentru creștinii ortodocși între secolele V-XII și este înconjurată de statui ale Sfântului Nicolae.

Cercetătorii cred că, la momentul morții sale în anul 343, Sfântul Nicolae a fost înmormântat în biserica din Demre, unde a fost lăsat până în secolul XI.

Mormântul Sfântului Nicolae a fost descoperit. Ce se află peste el!

Se crede că biserica a fost descoperită pentru prima dată în 2017, când arheologii au găsit spații goale între podea de pământ. Echipa de atunci a anunțat că este posibil să fi găsit mormântul Sfântului Nicolae, însă au fost nevoiți să lucreze cu grijă și încet pentru a nu provoca distrugeri.

Am ajuns la rămășițele primei biserici și a podelei pe care Sfântul Nicolae a pășit”, a spus un expert în conservarea patrimoniului cultural.

Sfântul Nicolae s-a născut în satul Patara, într-o familie înstărită. Părinții săi au murit în timpul unei epidemii și au lăsat fiului lor toată averea.

Mormântul Sfântului Nicolae a fost descoperit. Cine a fost Sfântul Nicolae

Sfântul Nicolae l-a urmat pe Iisus în dăruirea către săraci. Cu toate acestea, faptele nu sunt expuse în documente istorice, dar au fost transmise prin povestiri.

Sfântul Nicolae a devenit episcop în Myra, în secoul IV, dar a fost închis la scurt timp de împăratul roman Dioclețian, într-o vreme în care creștinii erau persecutați. Ulterior au fost eliberați sub legile lui Constantin cel Mare.

Rapoartele arată că Sfântul Nicolae a fost înmormântat în biserica ridicată în numele său. Însă locul în care se află rămășițele sale a fost mereu un mister.  Înainte se credea că rămășițele au fost furate de orașul italian Bari de negustori, în anul 1087.

Arheologii turci sugerează acum că atunci au fost furate, de fapt, osemintele greșite, iar cele care au fost duse în Italia erau ale unui preot anonim.

Moaștele Sfântului Nicolae se află acum în biserica San Nicola din Bari, din secolul XI. Fragmente au fost achiziționate din biserici din întreaga lume.