Mossad se transformă: Două femei în funcţii de conducere la spionaj

Serviciul de informaţii externe al Israelului, Mossad, a anunţat că a numit două femei în funcţii de conducere în cadrul organizaţiei. Astfel, patru femei devin membre ale forului executiv care conduce agenţia.

Prima femeie (numită pentru confidențialitate A.,) şi-a preluat recent rolul de şef al Departamentului de informaţii al Mossad, care este egal cu nivelul şefului Serviciului de informaţii militare din cadrul IDF.

Cea de-a doua femeie, K., (denumită așa tot din motivul menționat mai sus) a fost numită la conducerea Departamentului pentru Iran, notează The Jerusalem Post. Departamentul de informaţii din cadrul Mossad, condus în prezent de două femei, A. şi adjuncta sa H., este considerat unul dintre principalele ancore şi motoare de creştere ale organizaţiei, potrivit The Jerusalem Post.

Egalitate deplină și în spionaj

A. i se va alătura de acum înainte lui K., care ocupă funcţia de şef al departamentului Iran, principalul domeniu de activitate al organizaţiei. Şeful sistemului Iran este responsabil de strategia Mossadului în abordarea ameninţării iraniene sub toate formele sale şi este responsabil de conducerea campaniei combinate de operaţiuni, tehnologie şi informaţii din Mossad împreună cu IDF şi toate ramurile de securitate.

Există o egalitate deplină în organizaţie între bărbaţi şi femei”, a declarat şeful Mossad, David Barnea.

Patru femei activează în prezent în forul şefilor de departamente şi fac parte din echipa executivă superioară care conduce agenţia de informaţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...