Mugur Isărescu este optimist. Inflația are o traiectorie descendentă

Publicat: 15 mai 2024, 12:25, de George Andrei, în ACTUALITATE , ? cititori
Mugur Isărescu este optimist. Inflația are o traiectorie descendentă

Guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, s-a arătat optimist, miercuri, cu privire la evoluția inflației în România, arătând că acasta este pe un trend descendent.

Rata anuală a inflației va urma o traiectorie continua descendentă, iar BNR are în vedere reduceri de dobândă (de politică monetară), în perspectivă, însă se impune o perioadă de șteptare, de cel puțin două luni, după creșterea inflației din ianuarie

,,Credem în această traiectorie, inflația se duce în jos. Dar cred ne mai trebuie cel puțin două luni, cred eu, de scădere a prețurilor de consum, ca să luăm o decizie”, a declarat Isărescu, cu ocazia prezentării Raportului BNR asupra inflației.

Consiliul de administrație al Băncii Naționale a României, a decis, luni, menținerea dobânzii de politică monetară la 7 la sută pe an, ca efect al incertitudinilor privind evoluția viitoare a inflației, chiar dacă rata anuală a inflației a scăzut, în martie 2024, la 6,61 la sută, de la 7,23 la sută în februarie, în principal ca urmare a încetinirii creșterii prețurilor la alimente.