Munca de acasă va continua și după terminarea pandemiei

Munca de acasă va continua şi după terminarea pandemiei, potrivit datelor unui sondaj realizat în rândul membrilor Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România.

Participanţii la sondaj, în proporţie de 90%, sunt de părere că după terminarea pandemiei munca de acasă va continua şi va fi posibilă peste frontierele ţărilor membre din Uniunea Europeană.

„Am derulat un sondaj la jumătatea lunii octombrie, este foarte recent. Au participat 58 de membri ai asociaţiei şi multe dintre subiectele care s-au dezbătut în această conferinţă au fost abordate parţial şi în acest sondaj….Primul set de întrebări a fost despre munca de acasă unde asociaţii în proporţie foarte mare, peste 90%, apreciază că munca de acasă va continua şi după terminarea pandemiei. Un procent de 9% dintre ei cred chiar că va continua şi în proporţie de peste 75% din programul de lucru. De asemenea, consideră că munca este mai productivă de acasă o proporţie de 76% dintre membri”, a declarat Bogdan Mihai, membru al Asociaţiei Analiştilor Financiar-Bancari din România (AAFBR), citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte evoluţia inflaţiei din acest an, Bogdan Mihai a spus că percepţiile sunt destul de dispersate, aceasta urmând a se situa între 5 şi 7%, în opinia majorităţii respondenţilor. Peste 75% dintre repondenţi apreciază că inflaţia se va situa peste 5%. Pentru anul 2022, opiniile sunt mai polarizate, analiştii estimând o inflaţie cuprinsă între 3 şi 5%. O treime dintre analişti susţin că inflaţia se poate situa între 5 şi 7%.

Referitor la evoluţia Produsului Intern Brut (PIB), în opinia tuturor acesta este pozitiv. Pentru anul 2022 aşteptările sunt de asemenea polarizate, iar 60% dintre respondenţi se aşteaptă la o creştere economică între 3 şi 5%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Eveniment: 60 de universităţi din România îşi vor prezenta oferta educaţională...

Un număr de 60 de universităţi cu peste 6.000 de programe de studiu pentru licenţă, masterat şi doctorat îşi vor prezenta oferta educaţională online,...