Muzeul Pop-Up „Generaţia Millennials”, o expoziţie dedicată generaţiei cu cheia la gât, deschis în perioada 1-29 aprilie în București

Muzeul Pop-Up „Generaţia Millennials” prezintă, în perioada 1-29 aprilie, la nivelul 1 al Mega Mall Bucureşti, cele mai importante simboluri ale generaţiei cu cheia la gât, cunoscută şi drept Generaţia Millennials.

Trecând printr-o capsulă a ultimilor 30 de ani, de la avansul tehnologic, la simboluri precum Michael Jordan, jocurile copilăriei sau jocurile de tip Pac-Man, Tetris, Mario şi Tamagotchi, la desenele de la Cartoon Network sau la felul în care şcoala sau viaţa socială erau percepute, expoziţia propune o abordare retrospectivă asupra tuturor aspectelor care au format şi definit această generaţie.

Abordând experienţe pe care fiecare membru al generaţiei Millennials le-a trăit, combinând arta şi creativitatea, muzeul construieşte un mediu interactiv, amuzant şi nostalgic pentru vizitatorii de toate vârstele. Camerele şi elementele din muzeu reprezintă fundalul perfect pentru a deveni un spaţiu instagramabil şi distractiv pentru toată familia.

Zonele tematice ale expoziţiei sunt special amenajate astfel încât să le reamintească vizitatorilor de perioada Oracolelor sau de muzica iubită în acea perioadă, de la Backstreet Boys, Enrique Iglesias la Marilyn Manson, precum şi de filmele şi desenele animate iubite: „Singur Acasă”, „Sailor Moon”, „Scarry Movies” sau „American Pie”, dar şi de cărţile, revistele cu abţibilduri, casetele şi de toate celelalte obiecte ce definesc milenialii.

Camera „Pop Culture – ritmurile unei generaţii” prezintă o întreagă colecţie de postere cu vedete apreciate în adolescenţă. De asemenea, „generaţia în blugi” se va bucura să descopere piesele vestimentare ale acelor ani. Incursiunile în camerele „Disco Bairam” sau „Jocurile Copilăriei” vor încerca să arate vizitatorilor ce se ascunde în spatele personalităţii şi gusturilor unui millennial.

Expoziţia cuprinde şi obiecte-simbol pentru această generaţie, de la electronice, la jocuri, suveniruri-amintiri, piese vestimentare, cărţi, precum şi o retrospectivă ilustrată cu zeci de fotografii de presă, nepublicate până acum, care abordează tranziţia socio-economică de la societatea din comunism la capitalism. De asemenea, cei interesaţi se vor putea bucura de o micro-expoziţie de benzi desenate ale unor ilustratori ce au făcut deliciul copilăriei din anii ’90.

Printre expoziţiile educative găzduite de Mega Mall se numără numără „Muzeul Jucăriilor”, „Can Art&Design Festival”, „Şcoala de altădată”, muzeul pop-up „Made in RO: publicitate şi branduri româneşti”, „Maşini de Altădată”, „Zăpezile de Altădată”, „Poveşti de Iubire”, „Mega Expoziţia Mini Maşinilor” şi „România la Jocurile Olimpice”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cum vrea Olguța Vasilescu să găsească muncitori: Relocare, ca pe ...

Lipsa forței de muncă reprezintă o problemă cu care se confruntă de ani buni angajatorii din România. Fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu,...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...