Naomi Osaka, felicitată de directorul OMS pentru gestul de la Roland Garros

Jucătoarea de tenis Naomi Osaka a fost felicitată de directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Tedros Adhanom Ghebreyesus. Sportiva s-a retras de la Roland Garros după ce a refuzat să participe la conferinţele de presă. Naomi Osaka a spus ulterior că suferă de anxietate.

„O felicit pe Naomi Osaka pentru că a avut curajul să vorbească despre sănătatea ei mintală şi într-un moment în care toată lumea o urmărea. Sănătatea mintală este esenţială pentru starea noastră generală de bine şi cu toţii avem responsabilitatea de a proteja acest lucru în orice mod funcţionează pentru noi”, a scris pe Twitter etiopianul Ghebreyesus, directorul general al agenţiei care aparţine de ONU.

Naomi Osaka s-a retras de la turneul de la Roland-Garros, înaintea meciului din turul al doilea, cu Ana Bogdan.

Pe site-ul său, OMS dedică o pagină bolii şi reaminteşte că depresia afectează peste 264 de milioane de oameni de toate vârstele, în întreaga lume. Depresia este principala cauză de incapacitate din lume, potrivit OMS, care subliniază, de asemenea, că femeile sunt mai afectate decât bărbaţii.

Citește și:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Mersul trenurilor. CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi /...

CFR anunţă o avarie în zona Regionalei Iaşi, trenurile IR 1833 (Iaşi - Cluj) si IR 1832 (Cluj - Galaţi) urmând a tranzita zona...
recunoaștere facială

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi Rekognition

Amazon prelungeşte interdicţia pentru poliţie de a folosi software-ul său de recunoaştere facială Rekognition, o tehnologie controversată din cauza riscurilor de discriminare, relatează AFP. Gigantul...