Nastassja Kinski, privind în urmă cu pudoare. Ar vrea să interzică scenele nud filmate acum 47 de ani

Publicat: 02 mart. 2024, 21:41, de Alexandru Bogdan Grigoriev, în LIFESTYLE , ? cititori
Nastassja Kinski, privind în urmă cu pudoare. Ar vrea să interzică scenele nud filmate acum 47 de ani

„Certificatul de maturitate” din 1977 este unul dintre cele mai de succes episoade din serialul polițist difuzat de ARD „Locul crimei”. Nastassja Kinski avea 15 ani când  a filmat scene nud  pentru acest serial. Acum actrița vrea să ia măsuri legale pentru interzicerea acestora.

În vârstă de 63 de ani, actrița l-a însărcinat pe avocatul Christian Schertz să pună în aplicare acest lucru și să interzică acele scene, după  cum relatează revista germană „Spiegel”.

Kinski, fiica actorului Klaus Kinski, care a murit în 1991, a jucat rolul unei eleve de 17 ani care are o aventură cu profesorul ei. Nastassja Kinski avea doar 15 ani când filma.

Avocatul Schertz a declarat pentru „Spiegel”: „Nastassja Kinski a fost, de fapt, neînsoțită pe platourile de filmare când scenele au fost filmate. Prin urmare, consimțământul legal valabil ca minor a fost exclus în mod logic.” Indiferent de acest lucru, el are acordul lui Kinski pentru viitoarea retragere.

Norddeutscher Rundfunk, care a fost responsabil pentru episodul „Certificatul de maturitate”, a declarat pentru „Spiegel” că filmul nu este planificat pentru difuzare ulterioară. Episodul a rulat ultima dată în ziua de Anul Nou, în programul de televiziune Rundfunk Berlin-Brandenburg.

Cu 25 de milioane de telespectatori, când a fost difuzat pentru prima dată în 1977, „Certificatul de maturitate” este unul dintre cele mai de succes episoade din serialul polițist „Locul crimei” din toate timpurile. Episodul a fost repetat, în mod regulat, și lansat și pe DVD.

Imaginile de atunci au făcut din Nastassja Kinski una dintre cele mai admirate dive ale vremii. Născută la 24 ianuarie 1961, ea a avut o bogată carieră ca actriță și  model în Europa și Statele Unite.

A devenit cunoscută la nivel mondial după ce a apărut în filmul „Stay as You Are” (Rămâi cum ești”) (1978).

 A obținut Globul de Aur pentru interpretarea personajului principal din filmul regizat de Roman Polanski, „Tess” (1979).

Alte filme în care a jucat includ filmul erotic de groază „Cat People” (1982) și dramele lui Wim Wenders Paris, „Texas” (1984) și „Faraway, So Close!” (1993).

A mai  apărut și în filmul dramă biografică „An American Rhapsody” (2001).