Neil Lennon preia funcția de antrenor principal al Rapid București!

Publicat: 20 mai 2024, 16:46, de Radu Caranfil, în SPORT , ? cititori
Neil Lennon preia funcția de antrenor principal al Rapid București!

Rapid București a anunțat, luni, pe site-ul oficial, că tehnicianul nord-irlandez Neil Lennon a semnat un contract pentru a deveni noul antrenor principal al echipei. În vârstă de 52 de ani, Lennon aduce o experiență vastă și un palmares impresionant în fotbal, atât ca jucător, cât și ca antrenor.

Suntem încântați să anunțăm numirea lui Neil Lennon în funcția de antrenor principal al echipei FC Rapid! În vârstă de 52 de ani, antrenorul nord-irlandez are o carieră impresionantă și o experiență vastă, atât ca jucător, cât și ca antrenor. Fostul căpitan al naționalei nord-irlandeze a semnat un contract pe două sezoane, până în vara anului 2026”, se arată într-un comunicat al FC Rapid.

Un antrenor cu o carieră impresionantă

Neil Lennon vine la Rapid cu o bogată experiență pe banca tehnică. El a fost de cinci ori campion al Scoției cu Celtic Glasgow (2012, 2013, 2014, 2019, 2020) și a câștigat de patru ori Cupa Scoției (2011, 2013, 2019, 2020). În 2020, a triumfat și în Cupa Ligii Scoțiene. În plus, a câștigat liga secundă scoțiană cu Hibernian FC în 2017 și Cupa Ciprului cu Omonia Nicosia în 2022. Performanțele sale i-au adus titlul de Antrenorul Anului în Scoția de trei ori (2012, 2013, 2020).

O nouă provocare la Rapid

În prima sa declarație ca antrenor al Rapidului, Lennon a evidențiat că a fost impresionat de proiectul prezentat de conducerea clubului și că își dorește să facă performanță. El a menționat că suporterii giuleșteni i-au amintit de fanii lui Celtic Glasgow, cunoscuți pentru pasiunea lor.

La început, am vorbit cu domnul Șucu și cu (directorul sportiv) Daniel Sandu, am purtat discuții ample cu ei. Apoi, ne-am reîntâlnit în urmă cu câteva săptămâni și am fost foarte impresionat de proiectul pe care mi l-au prezentat. Am fost foarte impresionat de domnul Șucu, este un om foarte puternic, foarte inteligent, un om cu principii. A fost impresionant pentru mine. Apoi, vorbind și cu Daniel, a fost o decizie simplă pentru mine. Sunt foarte bucuros să fiu aici, știu că Rapid este un nume foarte important în istoria fotbalului românesc. Este o oportunitate pentru mine. Sper să creez o conexiune puternică între mine și suporteri, dar acest lucru vine odată cu obținerea rezultatelor pozitive și cu a face performanță. Este responsabilitatea mea. Știu că sunt suporteri foarte pasionați, care iubesc clubul. Sunt asemănători fanilor lui Celtic. Îmi doresc să facem performanță, acesta este obiectivul meu principal. Sper să întâlnesc curând suporterii și voi face tot ce este posibil pentru a face performanță cu Rapid„, a declarat Lennon.

Cariera de jucător

Ca jucător, Lennon a avut o carieră notabilă, evoluând la echipe precum Glenavon, Crewe Alexandra, Manchester City, Leicester City, Celtic Glasgow, Nottingham Forest și Wycombe Wanderers. A câștigat campionatul Scoției de cinci ori, Cupa Scoției de patru ori și Cupa Ligii Scoțiene de două ori. De asemenea, a fost finalist al Cupei UEFA în 2003. Pe plan internațional, Lennon a acumulat 40 de selecții în echipa națională a Irlandei de Nord, pentru care a marcat două goluri și a fost căpitan.

Așteptări mari

Suporterii Rapidului au mari așteptări de la noul antrenor, iar Lennon pare hotărât să le îndeplinească așteptările. Cu o echipă motivată și suporteri pasionați, Rapid București are toate ingredientele necesare pentru a aspira la performanțe notabile sub conducerea lui Neil Lennon. Numirea sa reprezintă un pas important în strategia clubului de a reveni în prim-planul fotbalului românesc și european.