Neînțelegeri pe proiectul de lege referitor la desființarea SIIJ. „Se vrea întoarcerea Justiției în epoca Năstase – Stănoiu”

Prima zi de dezbateri pe proiectul Guvernului privind desființarea Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) a fost una tensionată și fără o decizie finală. Coaliția PSD-PNL-UDMR a respins propunerea USR ca discuțiile și votul în Parlament să fie amânate până când se pronunță asupra proiectului Comisia de la Veneția.

În acest context, ședința Comisiei juridice va continua vineri dimineața cu discutarea amendamentelor depuse, iar apoi va fi dat și votul în comisie, pentru ca săptămâna viitoare proiectul să ajungă în plenul Camerei Deputaților.

Să se revizuiască primesc, dar să nu se schimbe mai nimic. În acest context caragialesc se desfășoară dezbaterile pe proiectul actualului Guvern de desființare a SIIJ. În practică, pe formula dorită de PSD-PNL-UDMR, desființarea SIIJ va fi urmată de apariția unor SIIJ-uri mai mici, structuri atomizate la nivel național. Deci, înlocuim o problemă cu altă problemă.

Nu se va schimba nimic în mod substanțial, domnul ministru Predoiu și-a asumat bifarea desființării SIIJ, în timp ce noi, în perioada în care USR a fost la guvernare, ne-am asumat desființarea reală a SIIJ și refacerea competenței DNA, cum era scris și în recomandările MCV și ale Comisiei de la Veneția

Să vorbim deschis: ceea ce se face acum este un vot de blam dat DNA. Pentru că unii din sistem nu vor ca dosarele de corupție ale magistraților să se întoarcă la DNA, ne vom întoarce la lucruri din perioada Adrian Năstase-Rodica Stănoiu. Aceasta este soluția «ingenioasă», «salvatoare» pe care o vede majoritatea”, susține Stelian Ion, deputat USR și fost ministru al Justiției.

Conform acestuia, ministrul Predoiu ar fi anunțat că va veni cu un proiect de desființare a SIIJ în concordanță cu toate cerințele europene formulate, în ultimii ani, de Comisia Europeană, Comisia de la Veneția și GRECO.

Reprezentanții USR sunt nemulțumiți că ministrul a ignorat proiectul coordonat de predecesorul său, Stelian Ion, proiect care se afla deja în Parlament și care putea fi aprobat rapid, fiind deja adoptat de Camera Deputaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...

Carne din plastic la un supermarket din București

După celebrul hamburger cu carne de plastic de laMcDonald’s, a apărut acum și carne din plastic la caserolă. Un bucătar de meserie și-a dat...