Nemernic chel înseamnă hărțuire sexuală! Așa a decis un tribunal

Dacă aveați în obicei să ziceți unui bărbat de la care părul e în proces de retragere că e chel, e bine, de acum încolo, să vă gândiți bine dacă mai folosiți această formulare sau dacă puneți lacăt la gură.

Căci, taman ce s-a dat în Regatul Unit o hotărâre judecătorească prin care se arată că să numești chel un bărbat, e hărțuire sexuală și e pedepsită de lege. Hotărârea aceasta a venit în cazul lui Tony Finn, electrician la British Bung Company, cu sediul în West Yorkshire, în vârstă de 24 de ani. Finn, nu compania.

Bărbatul a fost concediat în urma unui incident cu supervizorul fabricii, Jamie King. În disputa dintre ei, Finn a fost numit de King nemernic chel. Și, pentru asta, a adus compania la care lucrase în instanță.

„Căderea părului este mult mai răspândită în rândul bărbaților decât al femeilor, așa că folosirea acesteia pentru a descrie pe cineva este o formă de discriminare”, a menționat un judecător. Rechizitoriul a determinat juriul, format din trei membri de sex masculin, să decidă dacă folosirea cuvântului chelie a fost doar o insultă sau a fost hărțuire.

„Este greu de concluzionat altfel. Aceste cuvinte au fost rostite cu scopul de a încălca demnitatea reclamantului și de a crea pentru acesta un mediu intimidant, ostil, degradant, umilitor sau ofensator ”, se arată în sentință.

Instanța stabilește apoi că, domnul King, folosind expresia nemernic chel, a încălcat demnitatea reclamantului, a creat un mediu intimidant pentru el, și, în fond, a fost folosită făcând referit la sexul reclamantului, asta însemnând hărțuire sexuală. Finn a câștigat procesul și s-a reîntors la compania de unde a fost concediat pe nedrept.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...